Αναμένει πτώση στις τιμές αεροπορικών ναύλων ο Υπουργός Μεταφορών

  08/11/2018 14:37
Αναμένει πτώση στις τιμές αεροπορικών ναύλων ο Υπουργός Μεταφορών

Αναμένει πτώση στις τιμές αεροπορικών ναύλων ο Υπουργός Μεταφορών

  08/11/2018 14:37
Η επιβατική κίνηση από και προς την Ελλάδα έχει καλυφθεί κατά 90% και αναμένουμε να δουλέψουν οι νόμοι της αγοράς και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων να χαμηλώσουν, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου. 

RELATED ARTICLES


 
Σε δηλώσεις  το πρωί, στη Λεμεσό, και κληθείσα να αναφερθεί στην αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων μετά το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας  Cobalt, η κ. Αναστασιάδου είπε πως το Υπουργείο της έχει προγραμματίσει συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους "σε αυτήν την προσπάθεια να δούμε τι μέτρα μπορούμε να λάβουμε εμείς για να βοηθήσουμε το επιβατικό κοινό να βρει καλύτερα εισιτήρια και διεξόδους".
 
Την ίδια ώρα, σημείωσε, άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων από και προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα "οι 21 πτήσεις της Cobalt έχουν καλυφθεί με οκτώ πτήσεις, ενώ έχει αυξηθεί η πληρότητα των άλλων πτήσεων, με αποτέλεσμα, να έχει καλυφθεί η επιβατική κίνηση από και προς την Ελλάδα κατά 90%".
 
" Θα ακολουθήσει αναμένω και η πτώση των τιμών. Θα το παρακολουθήσουμε , θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα δουλέψουν και οι νόμοι της αγοράς", συμπλήρωσε.
 
Ερωτηθείσα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται, ιδιαίτερα στη Λευκωσία, η Υπουργός Μεταφορών απάντησε πως λαμβάνονται μέτρα και γίνονται σχεδιασμοί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, για ένα οδικό σύστημα που να εξυπηρετεί.
 
"Ειδικά για τη Λευκωσία γίνεται ο περιμετρικός και θα αρχίσει να εκτελείται η πρώτη του φάση, όπου θα γίνει ένας δακτύλιος γύρω από την πρωτεύουσα, για να μπορεί κάποιος να εισέρχεται από διάφορες εισόδους", είπε και πρόσθεσε "γίνονται, επίσης, δρόμοι με νέες προδιαγραφές, με λεωφορείο-λωρίδες και επίσης προωθούμε μέτρα της βιώσιμης κινητικότητας".
 
Η βιώσιμη κινητικότητα, συνέχισε,  είναι μια φιλοσοφία που βρίσκεται πιο κοντά στον άνθρωπο και το περιβάλλον και προωθεί τα ποδήλατα, τις δημόσιες μεταφορές "τις οποίες σκοπεύουμε σε ενάμιση χρόνο να αντικαταστήσουμε με νέες συμβάσεις, με συστήματα τηλεματικής για να πληροφορείται ο κόσμος σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια -  που ήδη έχουμε εγκαταστήσει, αλλά με τα νέα λεωφορεία θα είναι πιο σύγχρονα".
 
"Επίσης μελετούμε άλλα μέτρα που  να αποθαρρύνουμε τη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου και να ενθαρρύνουμε άλλα μέσα, που όμως πρέπει να προσφέρουμε στον πολίτη για να μπορεί να τα επιλέξει", συμπλήρωσε.
 
Οι δηλώσεις της Υπουργού Μεταφορών έγιναν στο περιθώριο περιοδείας της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού και σε αρχαιολογικούς χώρους της Επαρχίας Λεμεσού και συγκεκριμένα το αρχαίο Κούριο και το Κάστρο Κολοσσίου.
 
Όπως είπε η Βασιλική Αναστασιάδου "σκοπός της επίσκεψης μου είναι να δω από κοντά τις αρχαιότητες του τόπου μας, που είναι οι ρίζες μας και ο πολιτισμός μας, αλλά και η έμπνευση για να συνεχίσουμε την πορεία μας στα επίπεδα του παρελθόντος μας".
 
 Είναι χαρά μου, συνέχισε, να βλέπω τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους, αλλά υπάρχουν και προβλήματα, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού που χρειάζεται αναβάθμιση και το οποίο θα κλείσει εντός του 2019 για σκοπούς αναβάθμισης του.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας