Πατσαλίδης: Δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή

Δυναμική πρωτοβουλία από εμπλεκόμενους φορείς του κράτους για υιοθέτηση στρατηγικής για ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας στην Κύπρο, ανέλαβαν η Cyta, η Τράπεζα Κύπρου και η Logicom Public Ltd, στηρίζοντας πρόταση της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ για εκπόνηση σχετικής μελέτης. Η μελέτη αυτή έγινε από το διεθνή συμβουλευτικό οίκο Accenture και τα αποτελέσματα της θα ανακοινωθούν στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, στα πλαίσια του συνεδρίου Digital Cyprus Conference το οποίο διοργανώνεται τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου, Χριστόδουλος Πατσαλίδης επεξηγεί στο InBusinessNews τη σημασία του Digital Cyprus Conference, γιατί η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει το συνέδριο και πως η ίδια συμβάλλει ψηφιακοποίηση της κυπριακής οικονομίας.
 
Γιατί είναι σημαντικό το συνέδριο για την Κύπρο;
Η τεχνολογία είναι πλέον άμεσα συνδεδεμένη με την επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Digital Transformation), που είναι το κύριο θέμα του συνεδρίου, αφορά την εφαρμογή και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και γενικότερα στη ζωή μας.

Σήμερα ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι ένα από τα καίριας σημασίας θέματα, ίσως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τη θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών «Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές».

Στο νέο περιβάλλον οι ανάγκες των πελατών διαφοροποιούνται, τα προϊόντα και υπηρεσίες εξελίσσονται και οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να λαμβάνουν τα μηνύματα και να ακολουθούν την εξέλιξη, αν πραγματικά θέλουν να επιβιώσουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός ενδιαφέρει τον κάθε οργανισμό, το κάθε στέλεχος και τον κάθε επιχειρηματία, ώστε να γίνει ακόμη καλύτερος και πιο αποτελεσματικός. Ένα συνέδριο με τέτοια θεματολογία δεν μπορεί παρά να προσελκύσει το ενδιαφέρον μας και τη συμμετοχή μας.

Γιατί το υποστηρίζει ο οργανισμός σας;
Η Τράπεζα Κύπρου εισέρχεται δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή και ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να είμαστε οι ηγέτες της ψηφιακής οικονομίας, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα που αποτελείται από τράπεζες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, το οποίο να δίνει αξία στην οικονομία και να αναβαθμίζει τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε να εμπλέξουμε και τους πελάτες μας και αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με την πραγματοποίηση των συναλλαγών τους μέσω του διαδικτύου, κάνοντας χρήση νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ακριβώς για τον λόγο αυτό η Τράπεζα στηρίζει δράσεις και ενέργειες, οι οποίες αποτελούν ένα σημείο αναφοράς και ένα δίαυλο που οδηγεί σε γνώση και ενημέρωση αναφορικά με όλα τα  θέματα που εμπίπτουν και αφορούν το Digital Transformation.

Πώς η Τράπεζα Κύπρου επενδύει στο digital transformation;
Η Τράπεζά μας έχει θέσει ως προτεραιότητά της το πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και γι’ αυτό έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την εταιρεία IBM που λειτουργεί ως στρατηγικός μας συνεργάτης. Μέσω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού ήδη παρουσιάσαμε νέα ψηφιακά προϊόντα όπως τα ηλεκτρονικά δάνεια και την Ανοικτή Τραπεζική (Οpen Banking) και στόχος μας είναι να τα εμπλουτίσουμε με ακόμη περισσότερα. Για παράδειγμα, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για δάνεια ηλεκτρονικά ενώ  με εφαρμογή  της Ανοικτής Τραπεζικής η Τράπεζα, μέσω της υψηλής τεχνολογίας, ενοποιεί εφαρμογές και υπηρεσίες προς όφελος των πελατών και της οικονομίας. Ακόμη συνεργαζόμαστε με εταιρείες ανάπτυξης τεχνολογιών στον χρηματοοικονομικό τομέα (fintechs) και στοχεύουμε να παρουσιάσουμε ή να υποστηρίξουμε νέα προϊόντα. Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι μόνο η αρχή μιας νέας εποχής που άρχισε και θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Πώς η Τράπεζα Κύπρου βοηθά τους πελάτες της να επενδύσουν στο digital transformation;
Οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου είναι ήδη χρήστες των εφαρμογών του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Με ένα και μόνο κλικ μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές, εύκολα και γρήγορα.

Ήδη προσφέρουμε στις κυπριακές επιχειρήσεις την καινοτόμο δέσμη εργαλείων 1bank B2B APIs μέσω της οποίας μπορούν και διεκπεραιώνουν καθημερινές τους τραπεζικές εργασίες εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και πόρους.

Μόλις πρόσφατα ανακοινώσαμε τη μοναδική εμπειρία ψηφιακής τραπεζικής με τη νέα εφαρμογή mobile banking,  η οποία και περιλαμβάνει δυνατότητα σύνδεσης με βιομετρικά στοιχεία (δακτυλικό αποτύπωμα) σε συμβατές συσκευές droid & iOS και Face ID για iPhone X. Επίσης οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα για αυτόματες P2P πληρωμές μέσω του BoC quickpay ή από μία Τράπεζα σε μία άλλη.

Η Τράπεζά μας αναγνωρίζει τις τεχνολογικές αλλαγές, οι οποίες και δημιουργούν μεγαλύτερο  ανταγωνισμό παγκοσμίως, με αποτέλεσμα τα ψηφιακά κανάλια να υπερβαίνουν τα γεωγραφικά σύνορα και να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες. Γι’ αυτό και εντατικοποιούμε όλες τις προσπάθειές μας και αναλαμβάνουμε συνεχώς νέες πρωτοβουλίες για εκσυγχρονισμό ώστε να προσφέρουμε μια μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών και να δημιουργήσουμε συγκριτικό πλεονέκτημα που να στηρίζεται στις σύγχρονες πρακτικές και τις ευέλικτες τεχνολογίες.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού