Διήμερο διεθνών συνεδρίων για την κοινωνική ένταξη από το Cardet

Το διεθνές ερευνητικό κέντρο CARDET διοργανώνει το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αίθουσα Cine Studio, δύο μονοήμερα διεθνή συνέδρια για την εξέταση πρακτικών και πολιτικών για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση. Τα δύο συνέδρια απευθύνονται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες με ενδιαφέρον για θέματα, κοινωνικής ένταξης, τεχνολογίας, πρακτικών συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, ενσωμάτωσης και μετανάστευσης.

Την πρώτη μέρα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (έδρα UNESCO) και την εταιρεία συμβούλων INNOVADE, το CARDET διοργανώνει το 11ο Διεθνές Συνέδριο «Καινοτόμα Περιβάλλοντα Μάθησης 2018» #ILE2018. Το συνέδριο, το οποίο θα προλογήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, θα έχει ως θέμα την «Κοινωνική Ένταξη & Νέες Τεχνολογίες» με ομιλητές εκπροσώπους του Υπουργείου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και ακαδημαϊκών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και εργαστήρια διερευνόντας πρακτικές και τεχνολογικά εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν το έργο των εκπαιδευτικών για τον περιορισμό των αποκλεισμών και ανισοτήτων στα σχολεία.

Ακολούθως, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, θα λάβει χώρα το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Μεσογειακού Δικτύου Μετανάστευσης (ΜΔΜ) με θέμα «Κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην περιοχή της Μεσογείου: Προκλήσεις και ευκαιρίες». Το Συνέδριο, που διοργανώνεται από το CARDET σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων INNOVADE, θα εξετάσει τους τομείς κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης στην Κύπρο αλλά και στην περιοχή της Μεσογείου γενικότερα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Παράληλα θα παρέχει το φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση προτάσεων και καλών πρακτικών από την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.   αλλά και ευκαιρίες για ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών από την Κύπρο και την ΕΕ. Το πρόγραμμα Μεσογειακό Δίκτυο Μετανάστευσης υλοποιείται με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα δύο Συνέδρια θα λάβουν χώρα στην αίθουσα Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από τις 8:00 μέχρι τις 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επισκεφθείτε τους ακόλουθους συνδέσμους #ILE2018 και ΜΔΜ ή να καλέσετε στο 22002100.

Δειτε Επισης

Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους