Η CITR επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο

Η CITR, κορυφαία εταιρεία συμβούλων αφερεγγυότητας στη Ρουμανία, εκπροσωπείται πλέον και στην Κύπρο, με το άνοιγμα του νέου της γραφείου στη Λευκωσία.  Στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλει στην μεγιστοποίηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών και επομένως στην αύξηση του ποσοστού ανάκτησης απαιτήσεων προς όφελός τους, παρέχοντας για τον σκοπό αυτό καινοτόμους μηχανισμούς και εξειδικευμένες λύσεις.

Η CITR στελεχώνεται από έμπειρους αδειοδοτημένους  συμβούλους  αφερεγγυότητας από τη Ρουμανία και την Κύπρο, με εμπειρία 30 χρόνων και εξειδίκευση σε όλο το φάσμα θεμάτων που αφορούν την αφερεγγυότητα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στην Κύπρο αποτελείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Vasile Godîncă-Herlea, τη κ. Irina Mișca, και τη κ. Άντρη Αντωνίου. 

Ο κ. Godîncă-Herlea είναι διακεκριμένος επαγγελματίας του κλάδου, με πολύχρονη εμπειρία, γνωστός για τη συμβολή του στην ωρίμανση της ρουμανικής αγοράς. Η κ. Mișca είναι υπεύθυνη για το επεκτατικό πρόγραμμα της CITR, με πολλές εμπειρίες σε όλο το φάσμα αφερεγγυότητας, με αρκετές υποθέσεις στο ενεργητικό της. Η κ. Αντωνίου είναι εξειδικευμένη επαγγελματίας τόσο στην τοπική αγορά όσο και σε αυτήν του Ηνωμένου Βασιλείου, καθότι εργάστηκε σε εξειδικευμένες δικηγορικές εταιρείες στο κλάδο της αφερεγγυότητας, αλλά και στην Υπηρεσία Αφερεγγυότητας της Αγγλίας. 

Η CITR είναι μέλος του πρωτοπόρου ομίλου εταιρειών CITR, που εδρεύει στη Ρουμανία και ειδικεύεται στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία. Ο Όμιλος εργοδοτεί 150 εξειδικευμένους επαγγελματίες σε διάφορα επιστημονικά πεδία και διαχειρίζεται περισσότερες από 950 περιπτώσεις αφερεγγυότητας από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. 

Η εταιρεία είναι επίσης δημοφιλής για την πλατφόρμα πωλήσεών της, η οποία θεωρείται μία από τις πιο πολυσύνθετες και διαφανείς πλατφόρμες πώλησης για σκοπούς αφερεγγυότητας στη Ρουμανία. Σημειώνεται επίσης ότι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια η εταιρεία έχει κατανείμει περισσότερα από €400 εκατομμύρια σε πιστωτές, με το γενικότερο επίπεδο κατανομής του χρέους  σε αυτούς να είναι κατά προσέγγιση 20% ψηλότερο από τον μέσο όρο της αγοράς. 

Έχοντας διαχειριστεί περιουσιακά στοιχεία αξίας €650 εκατομμυρίων στη Ρουμανία, η CITR είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να μεταφέρει το ολοκληρωμένο μοντέλο της στην Κύπρο, αξιοποιώντας την πολύχρονη νομοθετική και επαγγελματική της εξειδίκευση για να συμβάλει στη βελτίωση του τοπικού νομικού πλαισίου αφερεγγυότητας.

Σχολιάζοντας την έναρξη της λειτουργίας της εταιρείας στην Κύπρο, ο κ. Godîncă-Herlea, Διευθύνων Σύμβουλος της CITR Ρουμανίας και Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να αναπαραγάγουμε στην Κύπρο το επιτυχημένο μοντέλο που αναπτύχθηκε στη Ρουμανία και να συμβάλουμε στη βελτίωση του κυπριακού νομικού πλαισίου αφερεγγυότητας, ούτως ώστε να βοηθήσουμε την τοπική αγορά να φθάσει σε συνθήκες ωριμότητας, όπως επιτυχώς πράξαμε και στην περίπτωση της Ρουμανίας. Αυτό θα το πετύχουμε μέσω της πολύπλευρης προσέγγισής μας σε θέματα αφερεγγυότητας, και κυρίως με την άμεση και απρόσκοπτη επικοινωνία με όλα τα μέρη που συμμετέχουν στη διαδικασία, στη βάση εξειδικευμένου λογισμικού που μας παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο». 

Με τη σειρά της, η κ. Αντωνίου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έναρξη των εργασιών του νέου γραφείου της CITR στην Κύπρο, μιας εταιρείας με αποδεδειγμένο ιστορικό και ηγετική θέση στη ρουμανική αγορά, ποικιλόμορφη ομάδα και με πολύπλευρη προσέγγιση. Είμαστε βέβαιοι για την τεχνογνωσία και τα οφέλη που θα αποκομίσει η κυπριακή αγορά, τόσο προς το συμφέρον των πιστωτών, όσο και των εταιρειών που βρίσκονται σε δυσχέρεια. Προσβλέπω στην αξιοποίηση αυτής της εμπειρίας της CITR αλλά και της  δικής μου εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα αφερεγγυότητας στην κυπριακή αγορά για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών σε αυτό τον τομέα».   

Η κ. Mișca, πρόσθεσε: «Τα τελευταία 20 έτη δραστηριοποίησής μας στον τομέα διαχείρισης αφερεγγυότητας στη Ρουμανία, είχαμε ένα ποσοστό έγκρισης, των προτεινόμενων σχεδίων αναδιοργάνωσης σε πιστωτές, της τάξης του 100%. Έχουμε επίσης συμβάλει στη σμίκρυνση της μεσαίας και μεγάλης διάρκειας διαδικασιών κατά 30% τουλάχιστον, μέσα από την ανάπτυξη εξειδικευμένων συναλλαγών για κάθε περίπτωση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να πετύχουμε τους ίδιους στόχους και εδώ στην Κύπρο».

Σε συνέχεια της επέκτασής της στην Κύπρο, η CITR προγραμματίζει να ανοίξει γραφεία και σε άλλα δύο τουλάχιστον κράτη-μέλη της ΕΕ, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά