Σχέδιο οικονομικής στήριξης του έντυπου Τύπου

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) ανακοινώνει την έναρξη του Σχεδίου οικονομικής στήριξης του έντυπου Τύπου για την περίοδο 2018-2019.

Βασικός στόχος του Σχεδίου είναι η διατήρηση της πολυφωνίας, ειδικότερα των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, ούτως ώστε να προστατευθεί ο πλουραλισμός απόψεων, η ελευθερία της έκφρασης, η δημοκρατία, το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση. Παράλληλα, το Σχέδιο στοχεύει στη διασφάλιση της ποιότητας της πληροφόρησης που διακινείται μέσω του διαδικτύου που ενίοτε οδηγεί σε παραπληροφόρηση, αλλά και στην αναπαραγωγή ειδήσεων που πλήττουν την πρωτογενή αρθρογραφία.

Tο Σχέδιο Καταβολής Ήσσονος Σημασίας (De Minimis) για Στήριξη του Έντυπου Τύπου (Εφημερίδων), το οποίο εγκρίθηκε με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 25 Μάιου 2017, βασίζεται στον ευρωπαϊκό κανονισμό αναφορικά με την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας (De Minimis).

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι εγγεγραμμένες, παγκύπριας κυκλοφορίας καθημερινές και εβδομαδιαίες εφημερίδες που εργοδοτούν, σε μόνιμη βάση, τουλάχιστον πέντε (5) προσοντούχους δημοσιογράφους, μέλη της Ένωσης Συντακτών, και βρίσκονται σε κυκλοφορία τα τελευταία τρία (3) χρόνια, τουλάχιστον. Είναι σημαντικό όπως διαθέτουν περιεχόμενο που καλύπτει πρωτογενή αρθρογραφία και ειδησεογραφία γενικού ενδιαφέροντος, καθώς και να έχουν επενδύσει στη διαδικτυακή επέκταση των υπηρεσιών τους.

Δικαιούχοι είναι επίσης πρακτορεία Τύπου που διαθέτουν παγκύπριο δίκτυο διανομής και εργοδοτούν τουλάχιστον δέκα (10) άτομα.

Δειτε Επισης

Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα