Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

ΚΕΒΕ: Δημόσια έκκληση για προώθηση των σχεδιασμών για ΓεΣΥ

Δημόσια έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους για να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, για ομαλή  εφαρμογή του ΓεΣΥ, κάνει το ΚΕΒΕ.
 
Στο σημείο που έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για το ΓεΣΥ, τονίζει το ΚΕΒΕ, θα πρέπει να προχωρήσουν κανονικά όλες οι διαδικασίες, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να εφαρμοστεί ο όλος σχεδιασμός.
 
Στα πλαίσια αυτής της διαπίστωσης, το ΚΕΒΕ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αφήσουν στο περιθώριο τις επιμέρους απόψεις τους και να συνεργαστούν εποικοδομητικά για τη σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι στα αρχικά στάδια θα υπάρξουν προβλήματα τα οποία μπορούν να ξεπεραστούν δεδομένου ότι όλοι θα συνεισφέρουν εποικοδομητικά σε αυτή την κατεύθυνση.
 
Το ΚΕΒΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και επαναλαμβάνει ότι αυτή η ρύθμιση είναι εκ των ων ουκ άνευ. Καλεί δε όλους τους εργαζομένους σε συνεργασία με το Συμβούλιο και τη Διοίκηση του ΟΚΥΥ να επικεντρώσουν τις προσπάθειες και εισηγήσεις τους σε πρακτικούς τρόπους για επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
 
Όσον αφορά το κόστος του ΓεΣΥ για τις επιχειρήσεις και το κοινό, το ΚΕΒΕ επισημαίνει ότι παρά το ύψος των επιβαρύνσεων, το όφελος για την κοινωνία και τον κάθε πολίτη θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Ακόμα τονίζει ότι η τυχόν αναβολή ή αποτυχία του ΓεΣΥ, θα κοστίσει πολύ περισσότερα από την εφαρμογή του. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να συζητηθούν εναλλακτικές φοροελαφρίνσεις που να μηδενίζουν ουσιαστικά το κόστος εισφορών στο ΓεΣΥ.
 
 
Ως εκ τούτου, το ΚΕΒΕ θέτει όλους τους εμπλεκόμενους ενώπιον των ευθυνών τους για να προχωρήσει η σημαντικότερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στην Κύπρο και αφορά στον πολύ ευαίσθητο τομέα της υγείας.
 
Μάλιστα, το ΚΕΒΕ θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα ανάμεσα στον ανεπτυγμένο κόσμο που δεν διαθέτει ένα γενικό σχέδιο υγείας για όλο τον πληθυσμό της.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ