Venture Space: Συμβουλές για start-ups και χρηματοδότηση

Η Venture Space παρέχει χρηματοδότηση σε νέες και αναδυόμενες εταιρείες οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη προοπτική ανάπτυξης, και χρειάζονται κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, προσφέρει στρατηγική καθοδήγηση, δικτύωση και υποστηρικτικές υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε startup. 



Οι σημαντικότεροι παράγοντες που αξιολογούνται για κάθε επενδυτική απόφαση είναι η ιδρυτική ομάδα, η εμπειρία και η αφοσίωση της ομάδας,  το προϊόν και η αγορά στην οποία στοχεύει, και βεβαίως, το επιχειρηματικό της μοντέλο. 

Αίτηση χρηματοδότησης από την Venture Space:
Η ιδανική χρονική στιγμή για να αιτηθεί χρηματοδότησης μία startup από την Venture Space, είναι όταν είναι έτοιμη για SERIES A χρηματοδότηση. Αυτό συνεπάγεται ότι έχει ήδη δημιουργήσει το προϊόν/υπηρεσία της, και έχει ξεκινήσει να ελκύει χρήστες με ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο.
Παραμένουμε παρόλα αυτά ανοιχτοί προς συζήτηση με startups οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει το product prototype, και είναι έτοιμες να θέσουν σε εφαρμογή το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Προετοιμασία για τη συνάντηση:
Εφόσων έχετε διασφαλίσει μία συνάντηση με την ομάδα της Venture Space για να παρουσιάσετε την επιχειρηματική σας ιδέα και επενδυτική πρόταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ετοιμάσει και τα εξής αρχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να δώσουν μία επαγγελματική και ολοκληρωμένη εικόνα τόσο κατά την διάρκεια της συνάντησης, αλλά και για την σωστή αξιολόγηση της επενδυτικής πρότασης.
-    Executive summary
-    Pitch deck (10-15 διαφάνειες) το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση
-    Μία εκτενέστερη εκδοχή του pitch deck το οποίο θα παρουσιάζει με περισσότερη λεπτομέρεια θέματα που αφορούν τoν επενδυτή 
-    Το οικονομικό μοντέλο και χρηματοοικονομικές προβλέψεις
-    Product demo – εάν υπάρχει.

Συμβουλές για την παρουσίαση:
-    Είναι πολύ σημαντικό να παρουσιάσετε ξεκάθαρα την πρόταση προς τον πελάτη, την αγορά στην οποία στοχεύετε και φυσικά το επιχειρηματικό μοντέλο για την διεκπεραίωση. 
-    Η επενδυτική πρόταση πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να συνοδεύεται με πλάνο στρατηγικής εξόδου, το οποίο βεβαίως θα είναι προσαρμόσιμο.
-    Εξίσου σημαντικό είναι να μπορείτε να δικαιολογήσετε, γιατί πιστεύετε ότι η Venture Space θα ήταν ο ιδανικός επενδυτής για εσάς.

Εάν είσαι startupper και ψάχνεις χρηματοδότηση στα αρχικά στάδια της επιχείρησής σου, επικοινώνησε με την Venture Space μέσω του online application form www.venturespace.ltd./apply-now ή τηλεφωνικώς στο 22-799777.
 

 

 

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις