IN Business Awards 2018: Οι υποψήφιοι στην κατηγορία Επιχείρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για τους 40 υποψήφιους στις 8 κατηγορίες κοινού των IN Business Awards 2018 οι οποίοι ανακοινώθηκαν στην έκδοση Οκτωβρίου του περιοδικού IN Business.

Πρόκειται για τα ενδέκατα βραβεία του θεσμού ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό στην Κύπρο που έρχεται να επιβραβεύσει επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που ξεχώρισαν με το έργο τους. 

Μπορείτε να βρείτε όλους τους υποψήφιους στο www.inbawards.com και στο IN Business Οκτωβρίου. Η ψηφοφορία μπορεί να γίνει online, τηλεφωνικά ή με sms και μέσω ταχυδρομείου. 

Οι υποψήφιοι στην κατηγορία Επιχείρηση
Οι υποψηφιότητες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά με πρώτες αυτές που είναι γραμμένες στα Ελληνικά. Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά σε κάθε κατηγορία. Σε περίπτωση που αφήσετε κάποια κατηγορία κενή - χωρίς να επιλέξετε κάτι - η ψήφος σας εξακολουθεί να θεωρείται έγκυρη. Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΚΟ)
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη διάθεση, τη διακίνηση και την εμπορία κορυφαίων υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Διαθέτει στο κοινό όλα τα προϊόντα της, μέσω ενός δικτύου 94 αναβαθμισμένων πρατηρίων, με την εμπορική επωνυμία ΕΚΟ. Το όνομά της είναι συνυφασμένο με την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες, αφού προμηθεύει κατά αποκλειστικότητα διαφοροποιημένα καύσιμα, όπως το πετρέλαιο κίνησης Diesel Avio Double Filtered, που εφαρμόζει τεχνολογία φίλτρων αεροσκαφών και τη βενζίνη 100 οκτανίωνEKO, Racing 100.  
 
OΜΙΛΟΣ LOUIS
Με έτος ίδρυσης το 1935, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ομίλους στον τουρισμό. Ασχολείται με όλες τις πτυχές του κλάδου, ήτοι, τον τομέα της κρουαζιέρας ως επίσης της ιδιοκτησίας και διαχείρισης ξενοδοχείων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Άλλες δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνουν τον χειρισμό εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού από και προς την Κύπρο, μέσω αντιπροσωπειών της ΙΑΤΑ, την τροφοδοσία, τη λειτουργία λιμενικού πρακτορείου, τη μεταφορά και αποστολή εμπορευμάτων, καθώς και υπηρεσίες εδάφους αεροδρομίου στα διεθνή αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.
 
ΧΡ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΥΙΟΙ
Ιδρύθηκε το 1969 από τον Χριστόφορο Καποδίστρια. Το 2013, παρά την κρίση και την απώλεια του ιδρυτή της, οι γιοι του, Κωνσταντίνος και Μάριος, πέτυχαν στην πενταετία ραγδαία αύξηση κύκλου εργασιών, προσωπικού, αντιπροσωπειών και δικτύου καταστημάτων. Γιορτάζοντας 50 χρόνια παρουσίας, το 2019, η επιχείρηση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην εισαγωγή και διανομή ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ελαστικών, εργαλείων και τεχνικού εξοπλισμού στην Κύπρο. Διαθέτει 13 καταστήματα και κέντρα διανομής, στόλο 130 οχημάτων, 250 άτομα προσωπικό, είναι ισότιμο μέλος και μέτοχος του διεθνούς εμπορικού ομίλου Temot International.
 
BLUE ISLAND PLC
Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1993 ως ιχθυοτροφική μονάδα και το 1999, με τη δημοσιοποίηση και την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, διεύρυνε τις δραστηριότητές της. Οι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται σήμερα είναι η θαλασσοκαλλιέργεια, με ιχθυοτροφείο κυρίως για λαβράκι και τσιπούρα, οι λιανικές και χονδρικές πωλήσεις νωπών, πρωτίστως μεσογειακών ψαριών σε όλη την Κύπρο και οι εξαγωγές σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.
 
PETA GROUP
Η εταιρεία, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των €70 εκατ. και 180 εργαζόμενους. Η αρχή έγινε το 1973, όταν ο Γιώργος και η Πάρβιν Πέτρου δημιούργησαν μια επιχείρηση ανάπτυξης γης, η οποία μετεξελίχθηκε σε βιομηχανία πινέλων και ρολών βαφής. Η ζήτηση για εξαγωγές οδήγησε, το 2001, στη λειτουργία εργοστασίου στην Ιορδανία και διεύρυνση του πελατολόγιου σε περισσότερες από 12 αγορές. Τότε δημιουργήθηκε η Peta Plastics, με εξειδίκευση σε πλαστικά δοχεία και το 2006 η Staroil για την εμπορία καυσίμων σε επιχειρήσεις, που στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δίκτυο λιανικής με 10 πρατήρια.

Στις επιχειρηματικές βραβεύσεις του 2018 θα δοθούν 11 συνολικά βραβεία. Οκτώ βραβεία (Επιχείρηση, Μικρομεσαία Επιχείρηση, Μάνατζερ, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νέο προϊόν/Υπηρεσία, Βιομηχανία/Μεταποίηση, Υπηρεσίες και Best Workplace / Εργοδότης Προτίμησης) θα απονεμηθούν μετά από ψηφοφορία του κοινού και της Επιτροπής Αξιολόγησης, με βαρύτητα 50-50. 

Τα βραβεία Lifetime Achievement Αward και Κύπριος Επαγγελματίας / Επιχειρηματίας που Διαπρέπει στο Εξωτερικό είναι τιμητικά και θα απονεμηθούν μετά από απόφαση της Επιτροπής. Το βραβείο Editor’s Choice Award δίνεται κάθε χρόνο από την ομάδα σύνταξης του περιοδικού ΙΝ Business.

Η ειδική τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019 στην παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της πολιτικής σκηνής καθώς και των πρωταγωνιστών του κυπριακού επιχειρείν.

Τα ΙΝ Business Awards 2018 χορηγούν οι: Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΜΤΝ,  TFI Markets, Glenfiddich  και Σκλαβενίτης. 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»