Λ. Ελευθερίου: Τι προσφέρει η Κύπρος σε έναν κινηματογραφικό παραγωγό

Τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος, ώστε να αξιοποιηθεί από κινηματογραφικούς παραγωγούς για την παραγωγή διεθνών ταινιών, παρουσίασε από το βήμα του 1ου Cyprus Film Summit o Head of Filming Unit του Invest Cyprus, Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο κ. Ελευθερίου απαρίθμησε τα όσα η Κύπρος έχει να προσφέρει σε έναν παραγωγό, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο παροχής κινήτρων για την κινηματογραφική βιομηχανία, το οποίο ετοίμασε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Τα πλεονεκτήματα
  • Η Κύπρος θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα φυσικό στούντιο από μόνη της. Είναι μόλις 100 χιλιόμετρα σε πλάτος και 160 χιλιόμετρα σε μήκος, αλλά απολαμβάνει μια ποικιλία διαφοροποιημένων τοποθεσιών, πολλές από τις οποίες δεν προβλήθηκαν ποτέ στην οθόνη.
  • Επιπλέον, η Κύπρος συμπεριλαμβάνει διαφορετικούς πολιτισμούς, δηλαδή δυτικό, ανατολικό, μεσαιωνικό, ρωμαϊκό, ελληνικό, βυζαντινό, οθωμανικό κτλ.
  • Το νησί μας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μεσογείου, παράγοντας που συνεπάγεται, ήλιο και φως. Πολλές από τις επίσημες εκθέσεις έχουν χαρακτηρίσει το κλίμα της Κύπρου ως ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως.
  • Το τοπίο της Κύπρου περιλαμβάνει χιονισμένα βουνά το χειμώνα, χρυσαφένιες παραλίες, πεδία καλυμμένα με πράσινο, ξηρές εκτάσεις και δάση, όλα σε κοντινή απόσταση.
  • Με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο, ο παραγωγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε εξειδικευμένους τοπικούς επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους θα βοηθήσουν τον επενδυτή να εξοικειωθεί με την τοπική βιομηχανία και ακόμη να εξετάσετε τις δυνατότητες συνεργασία.
  • Το νησί έχει εξαιρετική σύνδεση, ενώ απευθείας πτήσεις κάτω των πέντε ωρών υπάρχουν για τους περισσότερους μεγάλους προορισμούς και κόμβους διαμετακόμισης στην Ευρώπη και την περιοχή.
  • Η Κύπρος βρίσκεται στο ίδιο πλάτος με το Λος Άντζελες, προσφέροντας τις ίδιες εξαιρετικές συνθήκες φωτισμού, παράγοντα τον οποίο αναζητεί η κινηματογραφική βιομηχανία.
  • Όσον αφορά τα οπτικοακουστικά κίνητρα, η Κύπρος πρόσφατα εισήγαγε ένα ελκυστικό πακέτο οικονομικών κινήτρων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών δραστηριοτήτων από τις οποίες μπορεί να ωφεληθεί ένας σκηνοθέτης. Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξαργύρωση μετρητών έως και 35% σε ειδικευμένες δαπάνες ή φορολογική πίστωση μέχρι 35% σε ειδικευμένες δαπάνες και επιστροφή του ΦΠΑ στις επιλέξιμες δαπάνες παραγωγής.

Photo Credits: Press and Information Office & IMH

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett