Α. Λοΐζου: Φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για γύρισμα ταινιών, ντοκιμαντέρ, διαφημίσεων και όχι μόνο, απαρίθμησε από το βήμα του 1ου Cyprus Film Summit, ο  Πρόεδρος του ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου.

Ο κ. Λοΐζου αναφέρθηκε στην επιτυχημένη και αυξανόμενη πορεία του κυπριακού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας πως το 2018 θα κλείσει με 4 εκατομμύρια τουρίστες.  Υπογράμμισε πως  πολλοί από τους λόγους, οι οποίοι προσελκύουν τόσους τουρίστες στην Κύπρο, αφορούν και τους επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ παρομοίασε την Κύπρο με ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο, προσθέτοντας πως είναι ένα νησί πλούσιας φυσικής ομορφιάς και αντιθέσεων, οι οποίες συγκεντρώνονται σε μια μικρή γεωγραφική έκταση.

Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος μπορεί να αξιοποιηθεί επίσης στον τομέα της διαφήμισης. «Καταπληκτικές τοποθεσίες, εκπληκτικά τοπία, μαζί με ενδιαφέροντα μέρη όπως ιστορικές τοποθεσίες, οινοποιεία και πλατείες του χωριού θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν ένα ελκυστικό παζλ για τους πιθανούς πελάτες σας», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ τόνισε ότι  στην Κύπρο υπάρχουν πολλοί μορφωμένοι και έμπειρου επαγγελματίες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε καθήκον ή θέση της παραγωγής. «Είμαι βέβαιος ότι θα γεμίσετε τις φωτογραφικές σας μηχανές με εκπληκτικές φωτογραφίες, επισημαίνοντας τις διάφορες υπέροχες ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος. Σας διαβεβαιώνω τελικά ότι η Κύπρος θα είναι εδώ για να βοηθήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, πρόβλημα ή εμπόδιο που θα βρείτε στο δρόμο σας όταν αποφασίσετε να εργαστείτε στη χώρα μας. Προσβλέπουμε στην καθιέρωση μιας επιτυχημένης συνεργασίας», κατέληξε ο κ. Λοΐζου.
 
Photo Credits: Press and Information Office & IMH

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά