ΥΠΟΙΚ: Είμαστε ανοιχτοί για επενδύσεις

Το μήνυμα ότι η Κύπρος διαθέτει όλες τις δυνατότητες για να προσελκύσει ξένους επενδυτές και ότι είναι ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις, έστειλε από το βήμα του 1ου Cyprus Film Summit, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το  film industry μπορεί μεταξύ άλλων να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο μπραντ μιας χώρας, μπραντ που θα περιλαμβάνει επενδύσεις, ελκυστικότητα και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην οικονομία

Η Κύπρος, πρόσθεσε,  έχει πολλές ευκαιρίες να ενταχθεί  και σε άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων και η κινηματογραφική βιομηχανία.

Όπως εξήγησε, οι ξένοι παραγωγοί που έφτασαν στην Κύπρο, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ένα πακέτο που ετοίμασε η Κύπρος για την κινηματογραφική βιομηχανία,  που περιλαμβάνει διάφορα κίνητρα προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών. «Θέλουμε, πρόσθεσε, να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε να λάβουμε εισηγήσεις και σκέψεις για να βελτιώσουμε το πρόγραμμα μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις οικονομικό περιβάλλον».

Ο υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε στα δεδομένα της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας ότι η χώρα μας διαθέτει μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες των τελευταίων ετών. Η Κύπρος είναι ένας ασφαλής, σταθερός, προορισμός για επενδύσεις, που μπορεί να προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα για όποιος θα την επιλέξεις, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «είμαστε ανοιχτοί για επενδύσεις».

Photo Credits: Press and Information Office & IMH
 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας