Invest Cyprus: «Ένας νέος κόσμος ευκαιριών για την Κύπρο»

Στους στόχους της Κύπρου να εισέλθει δυναμικά στην οπτικοακουστική αγορά και να εδραιωθεί ως κορυφαίος προορισμός κινηματογράφησης, ανοίγοντας έναν εντελώς νέο κόσμο ευκαιριών, μετέφερε από το βήμα του 1ου Cyprus Film Summit, ο Πρόεδρος του CIPA, Μιχάλης Μιχαήλ.

Στην ομιλία του, την οποία ανέγνωσε το μέλος του ΔΣ του CIPA, Κυριάκος Κόκκινος, ο κ. Μιχαήλ τόνισε πως το νησί αποτελεί από μόνο του  ένα μοναδικό στούντιο φυσικής ταινίας. Η Κύπρος, πρόσθεσε, έχει ένα ευχάριστο μεσογειακό κλίμα με ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, προσφέροντας σαφείς διακρίσεις μεταξύ των τεσσάρων εποχών. «Ο ήλιος λάμπει ουσιαστικά σχεδόν κάθε μέρα. Ένα πολυμορφικό τοπίο που αποτελείται από καταγάλανες θάλασσες και αμμώδεις παραλίες, γοητευτικά δάση και βουνά που κόβουν την ανάσα, γραφικά χωριά και σύγχρονες πόλεις, συνδυάζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο τη φυσική, καθαρή ουσία με το αστικό τοπίο. Το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό τοπίο αντικατοπτρίζεται στις εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους διασκορπισμένους σε ολόκληρη τη χώρα, που αντιπροσωπεύουν διάφορες ιστορικές περιόδους στην εξέλιξη του νησιού» σημείωσε.

Σε ένα τόσο μικρό νησί με σχετικά μικρές αποστάσεις, υπογράμμισε ο κ. Μιχαήλ, μπορεί κανείς να πετάξει κυριολεκτικά από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο, από την ακτή μέχρι τα βουνά, σε απόσταση μόλις 30 λεπτών με το αυτοκίνητο. «Αυτή η μετάβαση στο τοπίο είναι μοναδική και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών λήψης όπως φυσικό φως, περιβάλλον, οπτικές όψεις και γωνίες και πολλά άλλα», πρόσθεσε,

Σημείωσε, παράλληλα, πως η Κύπρος αντιπροσωπεύει επίσης μια ελκυστική επένδυση για κάθε παραγωγό που αναζητά έναν κινηματογραφικό προορισμό, προσφέροντας τη σωστή φόρμουλα των κινήτρων. «Η Κυπριακή Δημοκρατία εισήγαγε πρόσφατα ένα ελκυστικό σύστημα κινήτρων που προσφέρει οικονομικά κίνητρα έως 35%, το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του CIPA τόνισε ότι η Κύπρος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει και να υποστηρίξει μια ισχυρή κινηματογραφική βιομηχανία, ικανή να φιλοξενήσει διεθνείς παραγωγές και να προσφέρει στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα μια ευχάριστη και παραγωγική εμπειρία.

Η κινηματογραφική βιομηχανία, συμπλήρωσε, μπορεί να έχει ισχυρό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, προωθώντας τον πολιτισμό και την καινοτομία, ενώ μπορεί να ενεργήσει ως κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων βιομηχανιών, όπως η τουριστική βιομηχανία.

Μετέφερε, τέλος, τη δέσμευση του CIPA  για κάθε είδους διευκόλυνση και υποστήριξη στη διαμόρφωση και εφαρμογή μιας επενδυτικής ιδέας στην Κύπρο «Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε έρευνα ή οποιαδήποτε βοήθεια και ελπίζουμε ότι θα βρείτε την επίσκεψή σας στην Κύπρο χρήσιμη, διορατική και, φυσικά, διασκεδαστική», κατέληξε ο κ. Μιχαήλ. 

Photo Credits: Press and Information Office & IMH

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας