Σταθμός για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος

Σταθμό για τους επαγγελματίες Λειτουργούς Συμμόρφωσης αποτελεί η στρατηγική συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν η Globaltraining και το International Compliance Association (ICA). H συμφωνία καθιστά την Globaltraining τον μοναδικό εγκεκριμένο και αποκλειστικό πάροχο σπουδών για τους εξειδικευμένους Επαγγελματικούς Τίτλους και Πιστοποιήσεις του ICA στην Κύπρο.
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ-ICPAC), Μάριος Σκανδάλης, στη διάρκεια παρουσίασης της συνεργασίας στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την στρατηγική συνεργασία που έχει συναφθεί ανάμεσα στο ICA και τον ΣΕΛΚ. «Αυτή η από κοινού πρωτοβουλία στοχεύει στην αναβάθμιση του επαγγέλματος των Λειτουργών Συμμόρφωσης σύμφωνα με τα πρότυπα των παγκοσμίως αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων και πιστοποιήσεων του ICA», υπέδειξε ο κ. Σκανδάλης, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν τα κορυφαία διεθνώς διπλώματα και πιστοποιητικά σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα του ICA.
 
«Με την μακρά εμπειρία μας στη βιομηχανία της επαγγελματικής εκπαίδευσης, πιστεύουμε ότι η συνεργασία μεταξύ Globaltraining και ICA θα βοηθήσει τους πελάτες-φοιτητές μας να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και την απαιτούμενη αξιοπιστία όσον αφορά παγκοσμίως αναγνωρισμένους θεσμούς στους τομείς διακυβέρνησης, κινδύνου και συμμόρφωσης», επισήμανε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Globaltraining, Οδυσσέας Χριστοδούλου. «Ο επιχειρηματικός κόσμος μετέρχεται βαθιά μετεξέλιξη την οποία επιφέρει κυρίως τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Ψηφιακά Νομίσματα», πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει τεράστια σημασία στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον να μπορεί κάποιος να αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση του στη συμμόρφωση και στην πρόληψη του οικονομικού εγκλήματος.
 
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Bill Howarth, Εκτελεστικός Πρόεδρος του ICA, ιδρυτής και CEO του ICA από το 2002 μέχρι το 2015. Όπως επισήμανε, το ICA κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση για τα επαγγελματικά προσόντα στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης/ξεπλύματος παράνομου χρήματος (AML), διακυβέρνησης, κινδύνου και συμμόρφωσης και πρόληψης του οικονομικού εγκλήματος. Είναι ένας διεθνής επαγγελματικός οργανισμός διαπίστευσης και πιστοποίησης μελών, ο οποίος ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002. Πάνω από 120.000 επαγγελματίες έχουν αποκτήσει πιστοποιήσεις ICA σε 130 χώρες διεθνώς. Τα επαγγελματικά προσόντα και οι πιστοποιήσεις του ICA απονέμονται σε συνεργασία και κατόπιν διαπίστευσης (accreditation) από το Manchester Business School του University of Manchester.

«Οι επαγγελματίες και οι εποπτικές αρχές προσβλέπουν στο ICA για επαγγελματική αναβάθμιση προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος», επισήμανε ο κ. Howarth, υποδεικνύοντας τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στην Κύπρο, στον τομέα της εφαρμογής, των όσων απαιτήθηκαν για να σταθεροποιηθεί η οικονομία του τόπου. «Δεν γίνονται όλα από τη μια στιγμή στην άλλη. Η ανάκαμψη έρχεται σταδιακά», πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Κυριάκος Ιορδάνου, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, που επισήμανε ότι χάρη στη σωστή διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, δεν απαιτήθηκαν πρόσθετα μέτρα από την Τρόικα και το ΔΝΤ, και η Γεωργία Κώτης, Διευθύντρια Προγραμματισμού και Εκπαίδευσης της Globaltraining, η οποία παρουσίασε τα προγράμματα εκπαίδευσης.
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»