Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας υπέγραψε το Magna Charta Universitatum

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, συμμετείχε στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο της Salamanca στην Ισπανία στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 και υπέγραψε το Magna Charta Universitatum. 

Η συμπερίληψη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο δίκτυο των πανεπιστημίων που έχουν υπογράψει το Magna Charta Universitatum αποτελεί ακόμη ένα εχέγγυο για τη διαφύλαξη της ακαδημαϊκής του κουλτούρας. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο δίκτυο αυτό έγινε έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση του Πανεπιστημίου σε σχέση με τους μηχανισμούς και διαδικασίες της εσωτερικής διακυβέρνησης, της διασφάλισης της ποιότητας, και της διασφάλισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτονομίας στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην εμπλοκή με τη κοινωνία.

Ο Πρύτανης Πουγιούτας, αναφερόμενος στην συμμετοχή του στην επίσημη τελετή υπογραφής, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος αφού η εν λόγω υπογραφή επιβεβαιώνει την προσήλωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις παγκόσμιες ακαδημαϊκές αρχές και αξίες που δεν περιορίζονται απλώς στην ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτονομία, αλλά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία,  τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την πολυπολιτισμικότητα και τη συναδελφική αλληλεγγύη». 

Το Magna Charta Universitatum, υπογράφηκε από 388 πρυτάνεις και προέδρους πανεπιστημίων στις 18 Σεπτεμβρίου 1988, στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το οποίο συμπλήρωνε τότε 900 χρόνια από την ίδρυσή του.  Από το 1988 μέχρι σήμερα, το Magna Charta Universitatum υπογράφηκε συνολικά από 889 πανεπιστήμια από 88 χώρες. Το Magna Charta Universitatum αποτελεί θεσμικό θεματοφύλακα των αρχών πανεπιστημιακής λειτουργίας και διακυβέρνησης με επίκεντρο τη διδασκαλία και έρευνα και τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την Κοινωνία, έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να καταστούν χώρος αριστείας, με γνώμονα και πυξίδα την ακαδημαϊκή ελευθερία και ιδρυματική αυτονομία.  

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ