Συνάντηση Κύπρου, Μάλτας και Ελλάδας για θέματα ναυτιλίας

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου συμμετείχε στην 7η τριμερή συνάντηση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στη Μάλτα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μάλτας ήταν o Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Έργων Δρ. Ian Borg και της Ελλάδας ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.
 
Η 7η τριμερής συνάντηση των τριών χωρών, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Μάλτας ύστερα από την τελευταία συνάντηση που φιλοξενήθηκε στην Κύπρο τον περασμένο Μάιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάγηκαν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για θέματα που άπτονται της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και των συναφών κλάδων στις παγκόσμιες αγορές, καθώς και για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Επιπρόσθετα,  οι τρεις Υπουργοί συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των τριών χωρών, ειδικότερα σε ότι αφορά τις τρέχουσες νομοθετικές προτάσεις οι οποίες συζητούνται στα πλαίσια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η κ. Υφυπουργός ήταν επίσης προσκεκλημένη στο διεθνές συνέδριο ‘Malta Maritime Summit 2018’ όπου συμμετείχε σε δυο θεματικούς κύκλους στα πλαίσια των οποίων συζητήθηκαν η ναυτιλιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στα  ναυτιλιακά επαγγέλματα, που θα αποτελέσει το θέμα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2019. Η κ. Πηλείδου, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη για μια βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας μέσω της ενίσχυσης του διαλόγου και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και την υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών μέσω του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.
 
Τέλος, η κ. Πηλείδου κατά τη διάρκεια της παραμονή της στη Μάλτα είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εθυμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία του Περιφερειακού Κέντρου για την Καταπολέμηση Έκτακτων Περιστατικών Θαλάσσιας Ρύπανσης στη Μεσόγειο Θάλασσα (REMPEC),  κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες και δράσεις του κέντρου.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά