Η MSD στη δεύτερη θέση της λίστας “Change the World” του περιοδικού Fortune

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τις εταιρείες που «Αλλάζουν τον Κόσμο» (“Change the World”) του περιοδικού Fortune, κατετάγη η φαρμακευτική εταιρεία MSD για τον ηγετικό της ρόλο στον αγώνα κατά του ιού Έμπολα.

Η λίστα “Change the World” έχει καθιερωθεί από την αμερικανική έκδοση του Fortune και κάθε χρόνο αναδεικνύει 50 περίπου επιχειρήσεις που διακρίνονται για τη θετική κοινωνική και οικονομική επιρροή τους και το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν αναπτύξει, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Η MSD ξεχώρισε για τη σημαντική της δράση κατά του ιού Έμπολα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εμβολίου, καθώς και της στήριξης που παρέχει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στην ανακούφιση των ανθρώπων που ασθενούν από τον ιό.

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την MSD διατηρεί τον Έμπολα υπό έλεγχο και ίσως βοηθήσει στον περιορισμό και άλλων ιογενών επιδημιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδημία του ιού Έμπολα την περίοδο 2014-2016, στις περιοχές της Σιέρρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας, προκάλεσε το θάνατο περίπου 11,000 ατόμων. Τον περασμένο Μάιο, μετά από φόβους επανεμφάνισης του ιού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η ανταπόκριση της MSD ήταν αστραπιαία, δημιουργώντας ένα πειραματικό εμβόλιο, η χρήση του οποίου ήταν καταλυτική. Πιστεύεται ότι αυτή η έγκαιρη κινητοποίηση περιόρισε τις ανθρώπινες απώλειες σε μόνο 33 άτομα.

Για περισσότερο από έναν αιώνα η MSD ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οι παθήσεις του καρδιο-μεταβολικού, η νόσος Alzheimer, μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα, καθώς και πρωτο-εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ.
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά