ΕΒΕ Λεμεσού: Υποστήριξη επιχειρήσεων μέσω e-mentoring

Στα πλαίσια του έργου CIDE-NET (Creative and Innovation Driven Enterprises’ Network), πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό, η τρίτη διακρατική συνάντηση των εταιρών του προγράμματος. Το CIDE-NET εντάσσεται στο χρηματοδοτικό εργαλείο εδαφικής συνεργασίας Interreg BalkanMed με επίκεντρο τον τομέα Entrepreneurship & Innovation της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ) αποτελεί έναν από τους εταίρους του προγράμματος και ως εκ τούτου η συνάντηση έλαβε φιλοξενήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού. Βασικός στόχος μέσα από την υλοποίηση του έργου είναι η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση προς υιοθέτηση καλών πρακτικών και καινοτόμων εφαρμογών στους τομείς της παραγωγής, του εμπορίου και κατ’ επέκταση της λειτουργίας και οργανωτικής δομής εντός των εταιρειών. 

Για την επίτευξη του βασικού σκοπού του προγράμματος, προβλέπεται η πραγματοποίηση ουσιαστικών δράσεων. 

Ανάμεσα στις σημαντικότερες εργασίες που διαλαμβάνει το CIDE – NET και έχει διεκπεραιωθεί πολύ πρόσφατα ήταν η διεξαγωγή ερευνών στην κάθε χώρα/εταίρου με κύριο άξονα τον εντοπισμό των αναγκών και δυνατοτήτων που υπάρχουν σε εθνικό επίπεδο στους σημαντικότερους τομείς (core sectors) της οικονομίας της κάθε χώρας. Επίκεντρο της διήμερης συνάντησης αποτέλεσε η εκτενής ανάλυση του εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στα εκπαιδευτικά σεμινάρια e-mentoring που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε όλες τις χώρες των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και η μεθοδολογία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί για την χρησιμοποίηση της κατά την διάρκεια των e-mentoring εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Την ίδια ώρα ζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης ενημερωτικών  ημερίδων (Info Days) όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν σύντομα με ανοικτή πρόσκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Σημειωτέον πως οι ενημερωτικές ημερίδες είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα και η ευκαιρία της άμεσης επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων με ειδικούς στα σχετικά ζητήματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία καινοτόμα R&D εταιρεία Signalgenerix Ltd που εδρεύει στην Λεμεσό, με σκοπό την μελέτη ενός παραδείγματος καλής πρακτικής μιας επιχείρησης η οποία καινοτομεί στον τομέα της ανάπτυξης και παραγωγής καινοτόμων προϊόντων. Σε αυτό το σημείο εκφράζουμε της ευχαριστίες μας στην Signalgenerix Ltd και όλος ιδιαιτέρως προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ. Τάσο Κουνούδη για την φιλοξενία και την παροχή σημαντικής πληροφόρησης. 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας