Η ΕΥ λανσάρει παγκόσμιο Εργαστήριο Ασφάλειας IoT/OT

Το εργαστήριο με έδρα στην Βαρσοβία επικεντρώνεται στην προτυποποίηση της άμυνας κατά των κινδύνων στον κυβερνοχώρο για ζωτικής σημασίας υποδομές

Οι εγκαταστάσεις αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων βοηθούν τους πελάτες να βιώνουν διακοπτόμενες λύσεις IoT/OT σε ένα ασφαλές περιβάλλον.Η EY λάνσαρε ένα νέο Εργαστήριο Ασφάλειας Internet of Things/ Operational Technology (IoT/OT - Διαδίκτυο των Πραγμάτων/ Επιχειρησιακή Τεχνολογία) εντός του εμβληματικού EY wavespace™ στη Βαρσοβία.


Το εργαστήριο αυτό επιτρέπει στους πελάτες να προτυποποιούν άμυνες κατά των κινδύνων στον κυβερνοχώρο και λύσεις IoT για ζωτικής σημασίας βιομηχανικές υποδομές, όπως ενεργειακά δίκτυα, συστήματα μεταφορών, δίκτυα κοινής ωφέλειας και άλλα, σε ένα περιβάλλον δοκιμής.

Οι εγκαταστάσεις αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων επανδρώνονται από ομάδα επαγγελματιών με εξέχουσα πείρα και γνώσεις στο IoT/OT και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πρόκειται για ένα κέντρο συνεργασίας που ασχολείται με τις επείγουσες προκλήσεις των πελατών, αναπτύσσοντας από κοινού καινοτόμες λύσεις που αξιοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες και εργαλεία ασφάλειας. Οι εγκαταστάσεις παρέχουν την ικανότητα προτυποποίησης και δοκιμής λύσεων ασφαλείας ΟΤ σε εργαστήριο προσομοίωσης περιβάλλοντος του συστήματος ελέγχου του πελάτη.

Ο Paul van Kessel, Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας της EY για Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο διεθνώς, λέει:

«Η συνεχής εξάπλωση της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλες τις βιομηχανίες σημαίνει ότι πέραν της τεράστιας προόδου σε αποδόσεις και παραγωγικότητα, έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι απειλές στον κυβερνοχώρο. Το εμβληματικό κέντρο μας EY wavespaceTM στη Βαρσοβία είναι εξοπλισμένο με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα των IoT/OT, έξυπνη αυτοματοποίηση και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με σκοπό να βοηθήσει τους πελάτες να βιώσουν καινοτόμες στρατηγικές στα συστήματα ελέγχου τους σε ένα περιβάλλον δοκιμής. Το εργαστήριο είναι η τέλεια προσθήκη στο δίκτυό μας το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών που ανήκουν στον βιομηχανικό κλάδο ως προς το IoT/OT και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.»

Πρόκειται για το πρώτο Εργαστήριο Ασφάλειας IoT/OT στο οικοσύστημα του EY wavespaceTM, και ανήκει επίσης στο Δίκτυο Αριστείας του οργανισμού - ένα δίκτυο που αποτελείται από κέντρα καινοτομίας και λειτουργεί σε συναφείς τομείς για να βοηθήσει τους πελάτες να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στη μεταμόρφωση των επιχειρήσεων, και το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κέντρα της ΕΥ για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο.

Ο Σπύρος Λοΐζου, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε θέματα Πληροφορικής, Κυβερνοασφάλειας και  Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ΕΥ Κύπρου, αναφέρει:

«Το περιβάλλον σε αυτό το εργαστήριο, παρέχει στους πελάτες μας μια ουσιαστική εμπειρία χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπου μπορούν με χαμηλό κόστος και χαμηλό ρίσκο να δημιουργήσουν πρωτότυπα και να προσομοιώσουν δοκιμές βασισμένες σε πραγματικά σενάρια και καταστάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις τελευταίες τάσεις και ρίσκα στο κυβερνοχώρο και με αυτό τον τρόπο να καταλήξουν σε μια επιλογή που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της εταιρείας τους. Η πρόσβαση στο IoT/OT Security Lab αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους πελάτες της ΕΥ διεθνώς, αφού τους δίνει την ευκαιρία να ωφεληθούν από καινοτόμες πρακτικές και να εντάξουν τη ψηφιακή τεχνολογία στις τρέχουσες διαδικασίες επιχειρησιακής τεχνολογίας που χρησιμοποιούν.»

Οι τεχνικές εγκαταστάσεις του εργαστηρίου περιλαμβάνουν ένα περιβάλλον επιχειρησιακής τεχνολογίας (ΟΤ) που προσομοιάζει τις βιομηχανικές διαδικασίες και ένα περιβάλλον επίδειξης με χώρο σεμιναρίου και κατάρτισης. Τα εργαλεία και συστήματα ασφάλειας περιλαμβάνουν τις τελευταίες λύσεις επιχειρησιακής τεχνολογίας ως προς την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπως βιομηχανικά προγράμματα προστασίας, συμπεριφορικά συστήματα και συστήματα ανίχνευσης παραβιάσεων με βάση την υπογραφή, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και έλεγχος παραμέτρων, τα οποία βοηθούν στον σχεδιασμό και την δοκιμή των επιχειρησιακών κέντρων ασφάλειας που επιδιώκουν οι πελάτες.
 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett