Καλογήρου: Το ρυθμιστικό και εποπτικό πλαίσιο του fund industry

Το όραμα της καθιέρωσης της κυπριακής αγοράς κινητών αξιών ως ένας από τους ασφαλέστερους, πιο αξιόπιστους και ελκυστικούς προορισμούς για επενδύσεις ανέλυσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δήμητρα Καλογήρου.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Cyprus Funds Roadshow Series, το οποίο πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο Thomson Reuters, στο Canary Wharf, στο Λονδίνο, τόνισε ότι αποστολή της ΕΚΚ είναι να ασκεί αποτελεσματική εποπτεία των οντοτήτων που ρυθμίζονται στην Κύπρο προκειμένου να προστατεύσει τους επενδυτές, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγιή ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Διαβάστε ακόμα: ​​​​​​Α. Γρηγοριάδης: Η Κύπρος μπορεί να γίνει κόμβος για τα funds

Στο πλαίσιο της πολιτικής της εποπτείας για τους διαχειριστές ταμείων εναλλακτικών επενδύσεων (AIFM -Alternative Investment Fundσ Managers), στόχος είναι οι πτυχές διακυβέρνησης των AIFM και οι επενδυτικές δομές των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Παραθέτοντας στοιχεία για την κυπριακή αγορά, η Πρόεδρος της ΕΚΚ ανέφερε ότι οι ελεγχόμενες οντότητες ανήλθαν μέχρι στις 31 Αυγούστου του 2018 στις 412, εκ των 247 είναι κυπριακές επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και 165 επιχειρήσεις παροχής διοικητικών υπηρεσιών, σε σύγκριση με 398 που ήταν οι ελεγχόμενες οντότητες στο τέλος του 2017, από τις οποίες 236 ΚΕΠΕΥ και 162 ΕΠΔΥ. 

Παράλληλα, 30 αιτήσεις βρίσκονταν στη διαδικασία της εξέτασης μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2017, εκ των οποίων 20 για ΚΕΠΕΥ και 10 για ΕΠΔΥ.

Ταυτόχρονα, οι εταιρείες διαχείρισης και επενδυτικών κεφαλαίων ανήλθαν στις 31 Αυγούστου του 2018 στις 171 από 146 στο τέλος του 2017, ενώ άλλες 76 αιτήσεις βρίσκονται υπό εξέταση.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας