CIA Challenge Exam

Το Διεθνές Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA Global), σε συνεργασία με το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), προσφέρουν μία εξαιρετική και μοναδική ευκαιρία στα μέλη του ACCA να αναπτύξουν εξειδίκευση στον τομέα του Εσωτερικού Ελέγχου και να αποκτήσουν τον επαγγελματικό τίτλο του Πιστοποιημένου Εσωτερικού Ελεγκτή (Certified Internal Auditor – CIA) μέσω μίας εξέτασης υπό τον τίτλο ACCA CIA Challenge Exam.

Ο επαγγελματικός τίτλος Certified Internal Auditor® (CIA®) αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική πιστοποίηση για εσωτερικούς ελεγκτές που αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο και παραμένει το πρότυπο μέσω του οποίου επιδεικνύεται ικανότητα και επαγγελματισμός στον τομέα του Εσωτερικού Ελέγχου.
Αυτή η εξέταση θα δώσει στα μέλη του ACCA, τα οποία ήδη απασχολούνται στον Εσωτερικό Έλεγχο ή προγραμματίζουν να απασχοληθούν σε αυτόν στο μέλλον, την ευκαιρία να αποκτήσουν τον επαγγελματικό τίτλο CIA μέσω μιας εξειδικευμένης εξέτασης, επιδεικνύοντας ικανότητα και γνώση σε περιοχές που δεν καλύπτονται από τις εξετάσεις για την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου ACCA. Το ACCA CIA Challenge Exam είναι μία μη επαναλαμβανόμενη εξέταση που περιλαμβάνει ύλη και από τα  τρία (3) μέρη των συνήθων εξετάσεων για την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου CIA. Η εξέταση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά (computer based testing) σε εγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα ανά την υφήλιο, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2018. 

Το Διεθνές Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA Global) ηγείται του επαγγέλματος του Εσωτερικού Ελέγχου σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί την αναγνωρισμένη Αρχή (authority), αλλά και τον κατεξοχήν εκπαιδευτή και καθοδηγητή για περισσότερα από 190,000 μέλη σε περισσότερες από 170 χώρες ανά τον κόσμο. Τα μέλη του Διεθνούς Ινστιτούτου προσφέρουν επιβεβαιωτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσα σε ένα ευρύ φάσμα διακυβέρνησης, κινδύνων και ελέγχου, με καθήκοντα και ευθύνες που μπορεί να περιλαμβάνουν εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο, διαχείριση κινδύνων, συστήματα εσωτερικού ελέγχου/ ασφαλιστικές δικλείδες, έλεγχο ηλεκτρονικών συστημάτων πληροφορικής, εκπαίδευση και επιμόρφωση, ασφάλεια, κτλ.

Προσφέροντας αυτή τη μοναδική εξέταση, το IIA Global συνεχίζει να επιδεικνύει τη μοναδικότητα του Εσωτερικού Ελέγχου ως επάγγελμα, αλλά και ενισχύει τη στρατηγική του συνεργασία με το ACCA. Τόσο το ACCA όσο και το IIA Global πιστεύουν ότι το ACCA CIA Challenge Exam προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία στα μέλη του ACCA να: 
α. Επιδείξουν τη διορατικότητα και τις ικανότητές τους που σχετίζονται με τον Εσωτερικό Έλεγχο ως τομέας εξειδίκευσης. 
β. Αποκτήσουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση για την επαγγελματική πρακτική του Εσωτερικού Ελέγχου μέσω μίας εξέτασης, τροποποιημένη έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τις γνώσεις και ικανότητες που ήδη έχουν αποκτηθεί. 
γ. Αποκτήσουν επαγγελματική αναγνώριση και ανάπτυξη στην καριέρα τους. 
δ. Κερδίσουν μονάδες συνεχούς επαγγελματικής εκπαίδευσης (CPD/CPE) για την CPD Πολιτική για  ACCA’s, μέσω της μελέτης/προετοιμασίας για το ACCA CIA Challenge Exam 

Εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ACCA CIA Challenge Exam
Ο Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου (IIA Cyprus), θέλοντας να βοηθήσει τους υποψήφιους στην προετοιμασία τους για την πιο πάνω εξέταση, διοργανώνει ένα 3-ήμερο εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  (crash course) στις 24 με 26 Σεπτεμβρίου 2018 στη Λευκωσία.

Ο Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου ιδρύθηκε το 1998. Σήμερα έχει περισσότερα από 550 μέλη και διοικείται από εκλεγμένη Επιτροπή 10 μελών, η οποία υποστηρίζεται στην εκτέλεση του έργου της από τέσσερεις (4) Υποεπιτροπές. Το όραμα του Συνδέσμου είναι να αποτελεί τον κύριο φορέα που εκπροσωπεί, προάγει και αναβαθμίζει το επάγγελμα του Εσωτερικού Ελέγχου στην Κύπρο. Αποστολή του είναι η συνεχής προβολή, προώθηση και αναγνώριση του επαγγέλματος, καθώς επίσης και ο εμπλουτισμός των γνώσεων και δεξιοτήτων των μελών του παρέχοντας σχετικά επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Όλα τα στοιχεία σε σχέση με το πιο πάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου www.iiacyprus.org.cy. Μπορούν επίσης να εξασφαλιστούν από τα γραφεία του Συνδέσμου (τηλ. 22 680868) ή με e-mail στο contact@iiacyprus.org.cy . 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»