Δημοσθένης Μαυρέλλης: Ένδειξη ωριμότητας η ανάπτυξη του fund industry

InBusinessNews  14/09/2018 16:40
Δημοσθένης Μαυρέλλης: Ένδειξη ωριμότητας η ανάπτυξη του fund industry

Δημοσθένης Μαυρέλλης: Ένδειξη ωριμότητας η ανάπτυξη του fund industry

InBusinessNews  14/09/2018 16:40

Η ανάπτυξη του funds industry αποτελεί ένδειξη ωριμότητας του νομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλώνει ο Partner της Chrysses Demetriades & Co. LLC, Δημοσθένης Μαυρέλλης.

RELATED ARTICLES


Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ενόψει του The Cyprus Funds Roadshow Series, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, η Κύπρος μπορεί να προσελκύσει funds που σχετίζονται με τη ναυτιλία, το real estate και την εναλλακτική ενέργεια.

Πρόσθεσε ακόμα ότι διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ινδία.

Ποια η σημασία του συνεδρίου και πώς αξιολογείτε την προσπάθεια της Κύπρου να γίνει investment funds jurisdiction; 
Πιστεύουμε ότι αυτό το roadshow είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να εκπαιδεύσει τους πιθανούς παίκτες στη βιομηχανία των κεφαλαίων σχετικά με τη δυναμική της Κύπρου ως προορισμός εγγραφής funds. Η ανάπτυξη του funds industry αποτελεί ένδειξη ωριμότητας του νομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, ιδίως καθώς ο κόσμος απομακρύνεται από την αποκλειστική εξάρτηση από τη χρηματοδότηση των τραπεζών για την υλοποίηση των πλάνων του.

Ποιες οι προοπτικές, το μέλλον και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σαν investment funds jurisdiction;  
Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής, μετά τα γεγονότα του 2013 και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η Κύπρος βρίσκεται σε μία καλή θέση να προσελκύσει funds και διαχειριστές κεφαλαίων λόγω της θέσης της, του φορολογικού συστήματος και της επαγγελματικής εμπειρίας.

Γεωγραφικά ποιες χώρες/regions μας ενδιαφέρουν περισσότερο για προσέλκυση πελατών;
Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον από τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ινδία.

Τι είδους funds ενδιαφέρουν την Κύπρο;
Τα funds που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία μπορούν να επωφεληθούν από το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κύπρου ως κόμβου διαχείρισης πλοίων. Επιπλέον, επενδύοντας στην Κύπρο και όχι μέσω της Κύπρου, τα real estate funds είναι μια πολύ καλή πρόταση. Το ίδιο ισχύει και για τα ταμεία που επενδύουν στην εναλλακτική ενέργεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cyprusfundsroadshow.com

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας