Μ. Αντωνίου: Επενδύστε και απολαύστε τα οφέλη της Κύπρου

InBusinessNews  14/09/2018 15:02
Μ. Αντωνίου: Επενδύστε και απολαύστε τα οφέλη της Κύπρου

Μ. Αντωνίου: Επενδύστε και απολαύστε τα οφέλη της Κύπρου

InBusinessNews  14/09/2018 15:02
Τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας της Κύπρου και τα οφέλη της ίδρυσης επιχειρήσεων στο νησί απαρίθμησε από το βήμα του 3ου Cyprus International Investors Summit ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου. 

RELATED ARTICLES


 
Ο Αντωνίου ξεκίνησε την παρουσίαση του υπενθυμίζοντας την πλήρη και ίση ένταξη της Κύπρου στη μεγάλη οικογένεια της ΕΕ τον Μάιο του 2004, λέγοντας ότι ήταν ένα σημαντικό γεγονός που περιγράφουν πολλοί ως ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορία του νησιού.
 
Εξήγησε πώς η ένταξη στην ΕΕ απαιτούσε την Εναρμόνιση της Κυπριακής Νομοθεσίας με το Κοινωνικό και Εργασιακό Κεκτημένο, κάτι που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη νομοθετική τροποποίηση στο νησί. Το αποτέλεσμα, σημείωσε, ήταν η σημαντική αναβάθμιση της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, η ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών και η γενική προστασία της απασχόλησης στο νησί.
 
Ο Αντωνίου ανέφερε επίσης ορισμένους από τους πολλούς επιτυχείς νόμους που ψηφίστηκαν λόγω της εισόδου της Κύπρου στην οικογένεια της ΕΕ, όπως η ετήσια άδεια με αμοιβή, η προστασία της μητρότητας, η οργάνωση του χρόνου εργασίας, τα δικαιώματα κατά την διακοπή της απασχόλησης κ.α.
 
Προχωρώντας, ανέλυσε τους λόγους, για τους οποίους η Κύπρος αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για τους επενδυτές. «Οι διαδικασίες πρόσληψης είναι απλές και γρήγορες καθώς δεν απαιτούν νομικές διαδικασίες. Οι εργοδότες μπορούν να αναζητήσουν και να προσλάβουν υποψηφίους απευθείας από την κυπριακή αγορά εργασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση ή εναλλακτικά μέσω των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης που καταγράφουν τους ανέργους», υπέδειξε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού υλοποιούν τακτικά έργα μέσω των οποίων χρηματοδοτούν την απασχόληση διαφόρων κατηγοριών ανέργων (π.χ. νέων, ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.λπ.), ως κίνητρα για τους εργοδότες.
  
Ο κ.  Αντωνίου αναφέρθηκε, επιπλέον, στη στρατηγική θέση της Κύπρου και στις ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες, παράγοντες που  αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την κυπριακή οικονομία. «Οι προηγμένες τηλεπικοινωνιακές και μεταφορικές υποδομές, οι άριστες επιχειρηματικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες και ένα γενικά ευνοϊκό οικονομικό κλίμα συμβάλλουν ευνοϊκά στις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες», συμπλήρωσε.
 
Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως "παρά τις δυσκολίες του πρόσφατου παρελθόντος, η Κύπρος βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις νέες πραγματικότητες, αλλά τα ισχυρά και υγιή συστήματα βιομηχανικής σχέσης, το προαναφερθέν νομικό πλαίσιο και η εμπλοκή και καθοδήγηση της ΟΕΒ κατάφεραν να εξασφαλίσουν ειρήνη στην εργασία και να εφαρμόσουν όλες τις απαραίτητες λύσεις για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία μας βιώσιμες μακροπρόθεσμα. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να καλωσορίσουμε όλους εσάς και να σας προσκαλέσουμε να επενδύσετε στην Κύπρο όπως άλλοι έχουν κάνει για να απολαύσουν τα οφέλη αυτής της υπέροχης χώρας ».

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας