Γιατί η Κύπρος είναι ελκυστική για εταιρείες

InBusinessNews  14/09/2018 13:51
Γιατί η Κύπρος είναι ελκυστική για εταιρείες

Γιατί η Κύπρος είναι ελκυστική για εταιρείες

InBusinessNews  14/09/2018 13:51
«Γιατί  η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό προορισμό για εγκαθίδρυση διεθνών εταιρειών ως Regional Headquarter». Αυτό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του 3ου Cyprus International Investors Summit, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό. 

RELATED ARTICLES


 
Όπως τονίστηκε, η Κύπρος γνώρισε μια πρωτοφανή οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η ανάπτυξη αύξηση αυτή αντικατοπτρίζεται σε όλους τους μακροοικονομικούς δείκτες, όπως η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση του εθνικού χρέους και η ανεργία. Όλοι οι οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έχουν αναβαθμίσει την οικονομία της Κύπρου, διατηρώντας μια θετική προοπτική για το μέλλον. Σημαντικές άμεσες ξένες επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε τομείς όπως ο τραπεζικός, ο ξενοδοχειακός, ο τουριστικός, ο τομέας των ακινήτων, η λιανική και η φαρμακευτική βιομηχανία, κ.α. Την ίδια ώρα, αρκετά μεγάλα έργα υποδομής βρίσκονται σε εξέλιξη, γεγονός που θα μεταμορφώσει περαιτέρω το νησί.
 
Ο Μιχαήλ Αντωνιάδης, Επικεφαλής του Τομέα Κινδύνου της KPMG Κύπρου, απαρίθμησε τα βασικά οφέλη που έχει η Κύπρος ως επιχειρηματικός κόμβος. Κατ’ αρχή, ανέφερε, η Κύπρος διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας ως Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο. Οι Διεθνείς Τραπεζικές Μονάδες και οι πολυεθνικές εταιρείες λειτουργούν από την Κύπρο εδώ και χρόνια. Παράλληλα, πρόσθεσε,  υπάρχει έμπειρο, υψηλής εξειδίκευσης, μορφωμένο και πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αμοιβές. "Η οικονομία επανέρχεται στην ανάπτυξη και τομείς όπως η ενέργεια, οι επαγγελματικές υπηρεσίες, ο τουρισμός, τα αμοιβαία κεφάλαια, η ναυτιλία, οι κατασκευές και τα ακίνητα ενισχύουν αυτήν την τάση. Την ίδια ώρα, στα θετικά πιστώνεται ο πολλά υποσχόμενος τομέας της ενέργειας, που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης.
 
Από την πλευρά του, ο Μάριος Μενελάου, Associate Lawyer, του δικηγορικού γραφείου L Papaphilippou & Co LLC, αναφέρθηκε  στο  νομικό πλαίσιο της Κύπρου και στα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους επενδυτές. Μερικά από αυτά είναι η ασφάλεια δικαίου, η διαφάνεια, η δυναμική εφαρμογή του δικαίου και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η προστασία της ιδιωτικής ζωής για τα νομικά και φυσικά πρόσωπα, η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η εφαρμογή πολυάριθμων συμφωνιών διπλής φορολογίας.
 
Παίρνοντας τον λόγο ο Θεόδωρος Παρπέρης, επικεφαλής του Τμήματος Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της PWC, αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα της Κύπρου και την αποτελεσματικότητά του. Σημειώνεται ότι ο αριθμός και το εύρος των εταιρειών που επιλέγουν να μεταφέρουν τα περιφερειακά ή παγκόσμια αρχηγεία τους στην Κύπρο έχουν αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η τάση, πρόσθεσε, αναμένεται να συνεχιστεί εξαιτίας των αυξανόμενων απαιτήσεων των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών για φυσική παρουσία των εταιρειών στις χώρες όπου είναι εγγεγραμμένες. Ένας από τους πολλούς λόγους, για τους οποίους οι ξένες εταιρείες επιλέγουν την Κύπρο είναι ο χαμηλός συντελεστής φορολογίας. Όπως ανέφερε ο κ. Παρπέρης, «η Κύπρος προσφέρει αναπτυγμένες επιχειρηματικές υπηρεσίες και πολυετή εμπειρία ως Περιφερειακό Κέντρο Νομικών, Φορολογικών, Επιχειρηματικών Διοικήσεων, Οικονομικών, Ναυτιλίας και Υπηρεσιών Καταπιστευματοδόχου».
 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας