Ρούβας: Μοντέρνος προορισμός η Κύπρος για τα funds

Η Κύπρος είναι ένα μοντέρνο jurisdiction, το οποίο συνδυάζει την προστασία των επενδυτών και ταυτόχρονα παρέχει ευελιξία στους διαχειριστές κεφαλαίων, ανέφερε σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Ltd, Αντώνης Ρούβας.

Αναφερόμενος στο The Cyprus Funds Roadshow Series τόνισε ότι η Κύπρος αποτελεί μια ποιοτική και ευέλικτη επιλογή στο γενικό πλαίσιο του σχεδιασμού διαχειριστών κεφαλαίων για το Brexit.

Ποια η σημασία του συνεδρίου και πώς αξιολογείτε την προσπάθεια της Κύπρου να γίνει investment funds jurisdiction;
Το συνέδριο αυτό παρέχει μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση στους διαχειριστές κεφαλαίων για την επιλογή της Κύπρου για σύσταση επενδυτικών ταμείων και εταιρειών διαχείρισης επενδυτικών ταμείων.  

To jurisdiction της Κύπρου αποτελεί μια ποιοτική και ευέλικτη επιλογή στο γενικό πλαίσιο του σχεδιασμού διαχειριστών κεφαλαίων για το Brexit.

Γιατί η Κύπρος;
Ο τομέας των επενδυτικών ταμείων επηρεάζεται ουσιαστικά από καινοτόμες τεχνολογίες, τις αυξημένες και μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των επενδυτών, και διαφοροποιημένες εποπτικές απαιτήσεις.  Παράλληλα, οι βασικές αρχές όπως το κτίσιμο εμπιστοσύνης και η δημιουργία θετικών αποδόσεων επιβάλουν αναθεωρημένες στρατηγικές και επιχειρηματικά μοντέλα.  

Η Κύπρος είναι ένα μοντέρνο jurisdiction, το οποίο συνδυάζει την προστασία των επενδυτών και ταυτόχρονα παρέχει ευελιξία στους διαχειριστές κεφαλαίων.  

Επίσης η Κύπρος παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα αυτό και συνεχώς αναθεωρεί και εξελίσσει τις σχετικές νομοθεσίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τον Ιούλιο του 2018 έχει ψηφιστεί νέα νομοθεσία για Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων.  

Ο νέος αυτός νόμος έχει σκοπό από τη μια να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα του και την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών, και από την άλλη, να παρέχει κίνητρα σε ταμεία και τους διαχειριστές τους να αδειοδοτηθούν και να εγκατασταθούν στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cyprusfundsroadshow.com

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett