Ρούβας: Μοντέρνος προορισμός η Κύπρος για τα funds

InBusinessNews  14/09/2018 07:23
Ρούβας: Μοντέρνος προορισμός η Κύπρος για τα funds

Ρούβας: Μοντέρνος προορισμός η Κύπρος για τα funds

InBusinessNews  14/09/2018 07:23

Η Κύπρος είναι ένα μοντέρνο jurisdiction, το οποίο συνδυάζει την προστασία των επενδυτών και ταυτόχρονα παρέχει ευελιξία στους διαχειριστές κεφαλαίων, ανέφερε σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Ltd, Αντώνης Ρούβας.

RELATED ARTICLES


Αναφερόμενος στο The Cyprus Funds Roadshow Series τόνισε ότι η Κύπρος αποτελεί μια ποιοτική και ευέλικτη επιλογή στο γενικό πλαίσιο του σχεδιασμού διαχειριστών κεφαλαίων για το Brexit.

Ποια η σημασία του συνεδρίου και πώς αξιολογείτε την προσπάθεια της Κύπρου να γίνει investment funds jurisdiction;
Το συνέδριο αυτό παρέχει μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση στους διαχειριστές κεφαλαίων για την επιλογή της Κύπρου για σύσταση επενδυτικών ταμείων και εταιρειών διαχείρισης επενδυτικών ταμείων.  

To jurisdiction της Κύπρου αποτελεί μια ποιοτική και ευέλικτη επιλογή στο γενικό πλαίσιο του σχεδιασμού διαχειριστών κεφαλαίων για το Brexit.

Γιατί η Κύπρος;
Ο τομέας των επενδυτικών ταμείων επηρεάζεται ουσιαστικά από καινοτόμες τεχνολογίες, τις αυξημένες και μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των επενδυτών, και διαφοροποιημένες εποπτικές απαιτήσεις.  Παράλληλα, οι βασικές αρχές όπως το κτίσιμο εμπιστοσύνης και η δημιουργία θετικών αποδόσεων επιβάλουν αναθεωρημένες στρατηγικές και επιχειρηματικά μοντέλα.  

Η Κύπρος είναι ένα μοντέρνο jurisdiction, το οποίο συνδυάζει την προστασία των επενδυτών και ταυτόχρονα παρέχει ευελιξία στους διαχειριστές κεφαλαίων.  

Επίσης η Κύπρος παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα αυτό και συνεχώς αναθεωρεί και εξελίσσει τις σχετικές νομοθεσίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τον Ιούλιο του 2018 έχει ψηφιστεί νέα νομοθεσία για Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων.  

Ο νέος αυτός νόμος έχει σκοπό από τη μια να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα του και την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών, και από την άλλη, να παρέχει κίνητρα σε ταμεία και τους διαχειριστές τους να αδειοδοτηθούν και να εγκατασταθούν στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cyprusfundsroadshow.com

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας