Ξενώνας φιλοξενίας με χορηγό το Ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus

InBusinessNews  12/09/2018 09:15
Ξενώνας φιλοξενίας με χορηγό το Ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus

Ξενώνας φιλοξενίας με χορηγό το Ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus

InBusinessNews  12/09/2018 09:15

Στη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας για ικανοποίηση των αναγκών διαμονής των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και άλλων νοσοκομείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προχωρά το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus. Η ανέγερση των ξενώνων πραγματοποιείται σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2017.

RELATED ARTICLES


Τη συμφωνία για την ανέγερση των ξενώνων, που θα βρίσκονται στο κτίριο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στην Λευκωσία, υπέγραψαν σήμερα, στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus κ. Ρένος Ανδρέου, εκ μέρους του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά του για την υπογραφή «μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας. Μια συμφωνία, που είμαι βέβαιος θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ήταν κάτι το οποίο μέχρι σήμερα έλειπε από τις υπηρεσίες που προσφέραμε στον ασθενή».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, η ανέγερση των Ronald McDonald Houses, των ξενώνων φιλοξενίας, αναμένεται να ανακουφίσει δεκάδες οικογένειες, των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, αλλά και σε άλλα νοσηλευτήρια. «Η ευγενής αυτή πράξη αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το φιλανθρωπικό και ευεργετικό σας έργο και προσφέρει χαρά σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους εκπρόσωπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος. Πρόσθεσε δε πως η προσφορά του Ιδρύματος είναι διαχρονική, αναφερόμενος σε προηγούμενη δωρεά στην Παιδοκαρδιολόγική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.

renoskaioannou2

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το έργο για την ανέγερση των ξενώνων να στεφθεί με επιτυχία, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως η ενέργεια για τη δημιουργία των ξενώνων φιλοξενίας «στέλνει μηνύματα ανθρωπιάς στην κυπριακή κοινωνία, σε μια περίοδο που η αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη είναι επιβεβλημένες». Διαβεβαίωσε δε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στο πλευρό του Ιδρύματος για την ολοκλήρωση του έργου.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus κ. Ρένος Ανδρέου ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για τη θέρμη, με την οποία αγκάλιασε την ιδέα για τη δημιουργία των ξενώνων, γεγονός που συνέβαλε στην επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Ελπίζουμε ότι μέσα στους επόμενους 18-20 μήνες να τελειώσουμε τους ξενώνες φιλοξενίας», δήλωσε ο κ. Ανδρέου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι ξενώνες «θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή μας και θα εξυπηρετούν εκατοντάδες από τους συμπατριώτες μας, των οποίων τα παιδιά τυγχάνει να νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο». Συνεχίζοντας, ο κ. Ανδρέου διαβεβαίωσε πως οι ξενώνες θα είναι στη βάση των διεθνών προτύπων που λειτουργούν στο εξωτερικό. «Έχουμε βοηθήσει δεκάδες συμπατριώτες μας να μείνουν σε παρόμοια υποστατικά στο εξωτερικό και είχαν μείνει πλήρως ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία», ανέφερε.

Ο κ. Ιωάννου μετέφερε επίσης τη βεβαιότητα πως η ποιότητα του έργου και των υπηρεσιών που θα προσφέρονται στους ξενώνες θα είναι υψηλού επιπέδου.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας