Ξενώνας φιλοξενίας με χορηγό το Ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus

Στη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας για ικανοποίηση των αναγκών διαμονής των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και άλλων νοσοκομείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προχωρά το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus. Η ανέγερση των ξενώνων πραγματοποιείται σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2017.

Τη συμφωνία για την ανέγερση των ξενώνων, που θα βρίσκονται στο κτίριο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στην Λευκωσία, υπέγραψαν σήμερα, στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus κ. Ρένος Ανδρέου, εκ μέρους του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά του για την υπογραφή «μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας. Μια συμφωνία, που είμαι βέβαιος θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ήταν κάτι το οποίο μέχρι σήμερα έλειπε από τις υπηρεσίες που προσφέραμε στον ασθενή».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, η ανέγερση των Ronald McDonald Houses, των ξενώνων φιλοξενίας, αναμένεται να ανακουφίσει δεκάδες οικογένειες, των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, αλλά και σε άλλα νοσηλευτήρια. «Η ευγενής αυτή πράξη αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το φιλανθρωπικό και ευεργετικό σας έργο και προσφέρει χαρά σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους εκπρόσωπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος. Πρόσθεσε δε πως η προσφορά του Ιδρύματος είναι διαχρονική, αναφερόμενος σε προηγούμενη δωρεά στην Παιδοκαρδιολόγική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το έργο για την ανέγερση των ξενώνων να στεφθεί με επιτυχία, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως η ενέργεια για τη δημιουργία των ξενώνων φιλοξενίας «στέλνει μηνύματα ανθρωπιάς στην κυπριακή κοινωνία, σε μια περίοδο που η αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη είναι επιβεβλημένες». Διαβεβαίωσε δε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στο πλευρό του Ιδρύματος για την ολοκλήρωση του έργου.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus κ. Ρένος Ανδρέου ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για τη θέρμη, με την οποία αγκάλιασε την ιδέα για τη δημιουργία των ξενώνων, γεγονός που συνέβαλε στην επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Ελπίζουμε ότι μέσα στους επόμενους 18-20 μήνες να τελειώσουμε τους ξενώνες φιλοξενίας», δήλωσε ο κ. Ανδρέου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι ξενώνες «θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή μας και θα εξυπηρετούν εκατοντάδες από τους συμπατριώτες μας, των οποίων τα παιδιά τυγχάνει να νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο». Συνεχίζοντας, ο κ. Ανδρέου διαβεβαίωσε πως οι ξενώνες θα είναι στη βάση των διεθνών προτύπων που λειτουργούν στο εξωτερικό. «Έχουμε βοηθήσει δεκάδες συμπατριώτες μας να μείνουν σε παρόμοια υποστατικά στο εξωτερικό και είχαν μείνει πλήρως ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία», ανέφερε.

Ο κ. Ιωάννου μετέφερε επίσης τη βεβαιότητα πως η ποιότητα του έργου και των υπηρεσιών που θα προσφέρονται στους ξενώνες θα είναι υψηλού επιπέδου.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett