Μ. Διαμαντή: Ιδανική για εγκαθίδρυση εταιρειών η Κύπρος

InBusinessNews  12/09/2018 08:00
Μ.  Διαμαντή: Ιδανική για εγκαθίδρυση εταιρειών η Κύπρος

Μ. Διαμαντή: Ιδανική για εγκαθίδρυση εταιρειών η Κύπρος

InBusinessNews  12/09/2018 08:00
Το 3ο Cyprus International Investors Summit αποτελεί την κατεξοχήν πλατφόρμα για την επίτευξη του στόχου μετατροπής της Κύπρου σε regional/international headquartering centre τονίζει σε συνέντευξη της στο InBusinessNews η Μαρία Διαμαντή, Associate στο Δικηγορικό Γραφείου  L. Papaphilippou & Co LLC.

RELATED ARTICLES

 
Η κα Διαμαντή, η οποία θα είναι ομιλήτρια  στο 3ο Cyprus International Investors Summit που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2018 αναφέρεται στη σημασία του συνεδρίου και στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Κύπρου ως regional headquartering center.
 
Ποια η σημασία του 3ου Cyprus International Investors Summit για την Κύπρο;
Το 3ο Cyprus International Investors Summit είναι ένα συνέδριο το οποίο απευθύνεται σε εξειδικευμένες εταιρείες από το εξωτερικό που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το νομικό σύστημα της Κύπρου, να γνωρίσουν νέους συνεργάτες και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες με απώτερο στόχο να βοηθήσουν τους διεθνείς πελάτες τους στην διεξαγωγή των επιχειρήσεων τους. Το 3ο Cyprus International Summit αποτελεί την κατεξοχήν πλατφόρμα για την επίτευξη αυτού του στόχου.
 
Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της Κύπρου να καταστεί regional/international headquartering centre;
Το νομικό και φορολογικό πλαίσιο της Κύπρου απευθύνεται σε εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους και να εγκατασταθούν σε κατάλληλες δικαιοδοσίες που θα τους φιλοξενήσουν.
 
Ποιες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση;

Καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών, της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιωτών για ανάδειξη στη διεθνή σκηνή των νομικών και επιχειρηματικών πλεονεκτημάτων της παροχής υπηρεσιών εντός της δικαιοδοσίας, ενώ παράλληλα ενισχύεται το Κυπριακό κανονιστικό πλαίσιο.
 
Ποιες οι προοπτικές, το μέλλον και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως regional headquartering centre;
Οι προοπτικές ανάπτυξης της Κύπρου ως regional headquartering center είναι μεγάλες. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, η καθιέρωση της ανταλλαγής πληροφοριών (exchange of information) καθώς και η Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος οδηγούν στη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος όπου μια εταιρεία έχει φυσική και ουσιαστική παρουσία στη χώρα από την οποία δραστηριοποιείται. Έχοντας υπόψη το υφιστάμενο καθεστώς εγγραφής Κυπριακών εταιρειών, τη σταθερότητα του νομικού συστήματος, όπως και επίσης και τη διαφάνεια του φορολογικού συστήματος, η Κύπρος είναι ιδανικός προορισμός για την εγκαθίδρυση είτε πρωτογενούς είτε δευτερογενούς έδρας επιχειρηματικών ομίλων.
 
Σε ποιες χώρες εστιάζει η Κύπρος και για ποιους λόγους;
Ένεκα των συνεχιζόμενων κανονιστικών αλλαγών που επηρεάζουν τις επενδυτικές τάσεις, η Κύπρος, πέραν παραδοσιακών αγορών όπως η Κίνα και η Ρωσία, εστιάζει τις προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων και προς τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, και τη Νότια Αφρική.
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας