Η μαθητική εταιρεία FIJI Fertiliser κέρδισε το βραβείο «Ηγεσίας»

InBusinessNews  24/08/2018 08:25
Η μαθητική εταιρεία FIJI Fertiliser κέρδισε το βραβείο  «Ηγεσίας»

Η μαθητική εταιρεία FIJI Fertiliser κέρδισε το βραβείο «Ηγεσίας»

InBusinessNews  24/08/2018 08:25

Η μαθητική εταιρεία FIJI Fertiliser του G. C. School of Careers Λευκωσίας συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Επιχείρηση της χρονιάς 2018» του Junior Achievement Europe (JA) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16-19 Ιουλίου στη Σερβία.

RELATED ARTICLES


Πάνω από 200 φοιτητές, εκπροσωπώντας 39 μαθητικές ομάδες, συγκεντρώθηκαν φέτος στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβία για να γιορτάσουν τις κορυφαίες εταιρείες από όλη την Ευρώπη. Κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, το πρόγραμμα του JA «Επιχείρηση της Χρονιάς» αριθμούσε πάνω από 340.000 συμμετέχοντες μαθητές σε 40 χώρες της Ευρώπης. Μέσα από τη βιωματική δραστηριότητα λειτουργίας και διοίκησης μιας εικονικής εταιρείας, οι μαθητές του προγράμματος δημιουργούν και εμπορεύονται πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η επιτυχία του προγράμματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ουσιαστική υποστήριξη των εθελοντών μεντόρων, οι οποίοι προέρχονται από τον κόσμο των επιχειρήσεων και προσφέρουν συμβουλές εμπειρογνωμόνων στους μαθητές..

Στην FIJI Fertiliser, και συγκεκριμένα στον Διευθύνων Σύμβουλο της μαθητικής εταιρείας Δημήτρη Κωνσταντίνου, απονεμήθηκε το Βραβείο Ηγεσίας (JA Alumni Leadership Award) το οποίο απονέμεται σε άτομα που επιδεικνύουν εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, επιδρώντας θετικά στην ομάδα και στην εταιρεία τους. 

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου εξέφρασε τα εξής: «Το να είσαι Διευθύνων Σύμβουλος δεν είναι εύκολο, χρειάζεται ενέργεια, χρόνο, προσπάθεια και αφοσίωση. Αυτό είναι κάτι που έμαθα από το JA Company of the Year. Η εμπειρία μιας επιχείρησης και η μάθηση που προκύπτει από αυτήν είναι κάτι το οποίο ήταν κρίσιμο για την ανάπτυξη της εταιρείας μας FIJI.  Όμως, με μια τόσο καλή και δυνατή ομάδα  ήταν βέβαιο ότι η FIJI θα ξεπερνούσε τις αρχικές μας προσδοκίες. Με τίμησε ιδιαιτέρως το ότι έχω λάβει το βραβείο για τους αποφοίτους του JA. Αυτό το βραβείο με διαβεβαιώνει ότι έχω κερδίσει πολλές δεξιότητες και γνώσεις μέσα από αυτό το πρόγραμμα και το σημαντικότερο είναι ότι αισθάνομαι ότι δεν απογοήτευσα την ομάδα μου που επέλεξε να είμαι ο Διευθύνων Σύμβουλός τους".

 

fijiorganic600

Η κα Ελοΐζα Σαββίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Junior Achievement Κύπρου, δήλωσε: «Οι Κύπριοι μαθητές απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι κατέχουν το επιχειρηματικό ταλέντο και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διακριθούν σε διαγωνισμό ευρωπαϊκού επιπέδου. Εκτός από το γεγονός ότι απονεμήθηκαν με το βραβείο Leadership, η ομαδικότητα και ο επαγγελματισμός τους προσέλκυσαν σε μεγάλο βαθμό τα θετικά σχόλια των μελών της κριτικής επιτροπής και του JA Europe. Είμαστε πολύ περήφανοι γι 'αυτούς».

Η εταιρεία FIJI Fertilizer κέρδισε τον φετινό Διαγωνισμό Εταιρείας της Χρονιάς που διοργάνωσε το JA Κύπρου τον περασμένο Απρίλιο. Η εταιρεία παρήγαγε οργανικό υγρό λίπασμα που κατασκευάστηκε με τη χρήση φυκιών, μια εναλλακτική λύση στα χημικά λιπάσματα, προσφέροντας παράλληλα στην καθαριότητα των ακτών της Κύπρου.  

Ο Οργανισμός JA Κύπρου εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες στις καθηγήτριες των μαθητών/τριών της μαθητικής επιχείρησης FIJI Fertilizer, κ. Κατερίνα Χαραλάμπους και κ. Έλενα Πασχάλη, όπως και τον μέντορά τους Lodian Naci από την εταιρεία PwC. 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας