Δεν αυξάνονται τα δίδακτρα σε Βρετανία για εγγραφές μέχρι το 2019

Καμία αύξηση θα επιβληθεί στα δίδακτρα που καταβάλλουν οι Κύπριοι φοιτητές που πρόκειται να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020 ενόψει της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Άδωνις Αμερικάνος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων Κύπρου.
 
«Επιθυμούμε να καθησυχάσουμε γονείς και φοιτητές που θα ενταχθούν τον Σεπτέμβρη του 2019 στα βρετανικά πανεπιστήμια, ότι τα δίδακτρα θα παραμείνουν θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα και κατά την έναρξη αλλά και για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους είτε είναι τριετής είτε τετραετής φοίτηση και θα ισχύει και το ευρωπαϊκό δάνειο», είπε ο κ. Αμερικάνος.
 
Πρόσθεσε ότι «πολύ πιθανόν μετά από αυτό το διάστημα, οι Κύπριοι να ενταχθούν σε κάποια άλλη κατηγορία, εάν τελικά ισχύσει το Brexit, ώστε να συνεχίσουν οι φοιτητές μας να επωφελούνται χαμηλών διδάκτρων».
 
Ο κ. Αμερικάνος αναφέρθηκε και στη δήλωση του Βρετανού Υπουργού Παιδείας Damian Hinds, ο οποίος είπε ότι «οι σπουδαστές από την ΕΕ που αρχίζουν τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020 θα χρεώνονται τα ίδια δίδακτρα με τους σπουδαστές του ΗΒ, χωρίς περαιτέρω αύξηση».
 
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε, επίσης, ότι οι φοιτητές από την ΕΕ «θα έχουν επίσης πρόσβαση στο Φοιτητικό Δάνειο σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους στην ίδια βάση που προσφέρεται σήμερα και με τους ίδιους όρους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»