Τρόπους συνεργασίας μελετούν Συμβούλιο Οικονομίας και ΟΕΒ

Την πρόθεση του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, για ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, διατύπωσε στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Τάκης Κληρίδης, σε μεταξύ τους συνάντηση την Πέμπτη. 
 
Ανακοίνωση της Γραμματείας του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου αναφέρει ότι η συνάντηση με την ΟΕΒ ήταν η πρώτη από μία σειρά επαφών που προτίθεται να πραγματοποιήσει το Συμβούλιο με εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων και άλλους φορείς του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου επισήμανε «την πρόθεση για ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι με τις εισηγήσεις και την εμπειρογνωμοσύνη τους μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων συστάσεων πολιτικής και μέτρων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας».
 
Ο κ. Κληρίδης, εξήγησε, παράλληλα, τον συμβουλευτικό χαρακτήρα του Συμβουλίου, αλλά και τη λειτουργική ανεξαρτησία του ως προς την κεντρική κυβέρνηση.
 
Όπως είπε ο Τάκης Κληρίδης, οι εργασίες του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, «θα διεκπεραιώνονται στα πλαίσια της αρχής της διαφάνειας, με δημοσιοποίηση των συστάσεων του προς τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και των ετήσιων ή άλλων ενδιάμεσων εκθέσεων που θα αφορούν στις εργασίες του Συμβουλίου».
 
Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ομοσπονδίας και των μελών της για συνεργασία και στήριξη του έργου του Συμβουλίου.
 
Την πρόθεση για συμβολή στην επίτευξη των κοινών στόχων για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ένα θέμα υψίστης σημασίας για την κυπριακή βιομηχανία και τα μέλη της ΟΕΒ, επεσήμανε και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Πέτρου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η ΟΕΒ εξετάζει ήδη σε βάθος τις επιμέρους πτυχές που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα όχι μόνο των κυπριακών επιχειρήσεων αλλά και της ευρύτερης οικονομίας, στα πλαίσια και των εργασιών της αρμόδιας Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας της ΟΕΒ».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού