Το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης αμπελοοινικού τομέα θα επεκταθεί και τα έτη 2019-2023

Το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018 θα επεκταθεί και κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2019-2023, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στην A’ Έκθεση Κυπριακού Οίνου “Πισσούρια 2018”, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Πέμπτη από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. 
 
Πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα αναμένεται ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου θα διαθέσει, από καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους, πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ για σημαντικά μέτρα.
 
Ο Υπουργός Γεωργίας εξήγησε ότι σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται ο εμπλουτισμός των αμπελώνων με ποικιλίες που απολαμβάνουν μεγαλύτερη αποδοχή στην οινική αγορά, η δημιουργία μοντέρνων γραμμικών συστημάτων διαχείρισης των αμπελώνων και η ανακατασκευή παραδοσιακών τοίχων ξηρολιθιάς σε αυτούς.
 
 Από το πρόγραμμα  αμπελοοινικού τομέα θα πραγματοποιηθούν  εργασίες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της επισκεψιμότητας στα οινοποιεία, θα γίνει κατορθωτή η ασφάλιση της συγκομιδής από τις χρόνιες επιπτώσεις της ανομβρίας και τέλος προωθηθούν οι οίνοι της Κύπρου στο εξωτερικό.
 
Για την A’ Έκθεση Κυπριακού Οίνου “Πισσούρια 2018” ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι τόσο η συγκεκριμένη όσο και άλλες «που διοργανώνονται με τη συμβολή και τη συμμετοχή ντόπιων οινοποιών, καλλιεργούν κλίμα ευγενούς συναγωνισμού που οδηγεί στην ποιοτική καταξίωση και προωθούν την επανατοποθέτηση της Κύπρου ως μοναδικού οινοτουριστικού προορισμού».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;