Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Επαφές Υφυπουργού Ναυτιλίας στη Μελβούρνη

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου στην Αυστραλία με τελευταίο σταθμό τη  Μελβούρνη, την πόλη με το μεγαλύτερο αριθμό ομογενών στην Αυστραλία, όπου παρευρέθηκε σε μνημόσυνο πεσόντων και συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας για καταδίκη των μαύρων επετείων, και είχε επίσης σειρά συναντήσεων. 
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, στις 22 Ιουλίου, η κ. Πηλείδου παρευρέθηκε στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή και στη συνέχεια συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ), η οποία κατέληξε μπροστά από το Πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βικτώριας.
 
Στην πορεία συμμετείχαν, μαζί με την κυπριακή αποστολή και τους εκατοντάδες ομογενείς, εκπρόσωποι του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Κυβέρνησης της Βικτώριας καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.
 
Σε χαιρετισμό της στη συγκέντρωση, η κ. Πηλείδου είπε ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης επιδιώκουν την εξεύρεση μιας λύσης που θα κατοχυρώνει την πλήρη ανεξαρτησία του κράτους με την κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων και χωρίς τη μόνιμη παρουσία τουρκικού στρατού, μιας λύσης που θα είναι απόλυτα συμβατή με την ιδιότητα της χώρας μέλους της ΕΕ και η οποία θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα, δημιουργώντας έτσι συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης και συνδημιουργίας.
 
Στις 23 Ιουλίου η Υφυπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με ομάδα βουλευτών της Βικτώριας όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ευκαιρίες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αυστραλίας.
 
Ακολούθως συναντήθηκε με τον Υπουργό Λιμανιών Luke Donnellan, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων σε θέματα ναυτιλίας και την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
 
Η Υφυπουργός Ναυτιλίας και τα υπόλοιπα μέλη της κυπριακής αποστολής παρακάθησαν σε γεύμα εργασίας με την Διευθύντρια του Παραρτήματος Βικτώριας του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας, Πρέσβειρα Jenny Bloomfield, την οποία ευχαρίστησαν για τη σταθερή σχέση αρχών που τηρεί η χώρα τους σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού.
 
Έγινε ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το εθνικό θέμα και τις βασικές θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και επιβεβαιώθηκε η κοινή θέληση για συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, ειδικότερα στον εμπορικό τομέα, όπου θα μπορούσαν να διερευνηθούν τρόποι και τομείς συνεργασίας, στο πλαίσιο εξάλλου και της συμβολής της Κύπρου στη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Αυστραλίας και ΕΕ.
 
Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως μεταναστευτική πολιτική, εμπορικές σχέσεις, επενδύσεις και γεωπολιτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτή επηρεάζει την Κύπρο, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα.
 
Πριν από την αναχώρηση της για την Κύπρο, η Υφυπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε την Κοινότητα Αποστόλου Ανδρέα Sunshine, όπου οι ομογενείς ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό θέμα, την οικονομία και την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά