Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Χορηγίες από το ΙΠΕ για προώθηση και προβολή θεμάτων έρευνας και επιστήμης

Την επιχορήγηση δράσεων που συνδέονται με την επιστήμη, την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία συνολικού ύψους €40,000, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ). 

Οι χορηγίες παραχωρούνται κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης μέσω δύο Προσκλήσεων για τη «Διοργάνωση δραστηριοτήτων προβολής της επιστήμης, έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας» και την «Εκπροσώπηση της Κύπρου σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Επιστήμης, Έρευνας, και Καινοτομίας». 

Στο πλαίσιο της πρώτης Πρόσκλησης, το ΙΠΕ, επιδιώκει την ενίσχυση φορέων για την υλοποίηση δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών μεγάλης κλίμακας, υψηλής ποιότητας και αντικτύπου, που στοχεύουν στην προώθηση και προβολή θεμάτων επιστήμης, έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας. Τη χρηματοδότηση μπορούν να διεκδικήσουν φορείς με έδρα την Κύπρο που προγραμματίζουν δραστηριότητες σε συναφή θέματα. Βασικός στόχος των δραστηριοτήτων πρέπει να είναι η γνωριμία, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία και το ρόλο των εν λόγω θεμάτων καθώς και η παρουσίαση σχετικών παραδειγμάτων ή/και επιτευγμάτων με πρακτικό και κατανοητό τρόπο. Οι δραστηριότητες θα πρέπει να απευθύνονται σε αριθμητικά μεγάλο κοινό ενώ επιτρέπεται επίσης και η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δραστηριότητες που θα επιχορηγηθούν θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2018 ενώ δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε χρεώσεις συμμετοχής. 

Παράλληλα, το ΙΠΕ δίνει την ευκαιρία σε ομάδες μαθητών και φοιτητών να λάβουν χρηματοδοτική υποστήριξη, για τη συμμετοχή τους και την εκπροσώπηση της Κύπρου σε καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό. Η Πρόσκληση στοχεύει στην ενθάρρυνση της ενασχόλησης των μαθητών και φοιτητών με την επιστήμη, την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε δράσεις εξωστρέφειας που προβάλλουν τις δραστηριότητές τους και την Κύπρο στο εξωτερικό, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα, στην καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας.  

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και για τις δύο Προσκλήσεις είναι η 31η Οκτωβρίου 2018 ή μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ www.research.org.cy.

Δειτε Επισης

PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland