Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Νέο πρόγραμμα στήριξης ανενεργών νέων

Ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην επανένταξη των ανενεργών νέων (εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης) έχει πρόσφατα τεθεί σε εφαρμογή. Στοχεύει στην ενίσχυση της προσφοράς Υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής σε 4000 νέους, ηλικίας 15-29 ετών, που έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας της Κύπρου αλλά για διάφορους λόγους βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρω­παϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ) και από εθνι­κούς πό­ρους και στοχεύει στην αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας των νέων και ειδικότερα της ομάδας ατόμων NEET.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, θα προσφέρονται δωρεάν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  σε άνεργους νέους, από  Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικούς Ψυχολόγους. Όπου κρίνεται αναγκαίο, θα προσφέρεται περαιτέρω  μαθησιακή, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη μέσω παραπομπών σε εξειδικευμένο, προσοντούχο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της Συμβουλευτικής διαδικασίας θα γίνεται αξιολόγηση των δεξιοτήτων, γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων των ατόμων ΝΕΕΤ, με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού. Στη βάση αυτή  και έχοντας υπόψη τα δεδομένα και  τις τυχόν επιδιώξεις των ενδιαφερομένων, οι Σύμβουλοι θα βοηθούν τους νέους στον καταρτισμό Ατομικού Σχεδίου Δράσης, με κύριο στόχο την ενθάρρυνσή τους για ένταξη στην αγορά εργασίας,  σε προγράμματα κατάρτισης, ή και επανένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα συμπεριλαμβανομένων και προγραμμάτων Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται σε όλες τις επαρχίες από την κοινοπραξία εταιρειών που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Compass4U, Enoros Consulting και Ariston Psychometrics  - .

Για διευθέτηση προσωπικού ραντεβού, παρακαλώ καλέστε στο τηλέφωνο 22795002 ή 22795007 από τις 8:00 – 17.00.

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά