Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η WISTA International λαμβάνει έγκριση ως συμβουλευτικό σώμα στον ΙΜΟ

Το Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization - ΙΜΟ), ενέκρινε την αίτηση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, WISTA International (Women's International Shipping and Trading Association) για παραχώρηση συμβουλευτικής θέσης στον ΙΜΟ, στις 5 Ιουλίου 2018.
 
«Το Συμβουλευτικό status μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας για ποικιλομορφία στη ναυτιλία και ενδυνάμωση των γυναικών στον τομέα αυτό, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των κύριων στόχων μας», δήλωσε η πρόεδρος της WISTA International κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου. «Μπορούμε τώρα να συμμετέχουμε επισήμως στο διάλογο που υπάρχει για την ενδυνάμωση του τομέα της ναυτιλίας, σημαντικό στοιχείο της οποίας είναι η ενθάρρυνση περισσότερων γυναικών να κυνηγήσουν μια καριέρα στη ναυτιλία είτε αυτή είναι στη στεριά είτε στη θάλασσα. Οι προσπάθειες της WISTA υποστηρίζουν τις γενικές αρχές του Στρατηγικού Σχεδίου του ΙΜΟ, και ειδικότερα την προβολή της Ισότητας των Φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.»
 
Η WISTA International έχει διατελέσει τη φωνή των γυναικών στελεχών επιχειρήσεων στη ναυτιλία από το 1974. Σήμερα, με περισσότερα από 3,000 μέλη παγκοσμίως, εκπροσωπεί 44 Εθνικές οργανώσεις WISTA.
Με έντονη δράση και συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την αύξηση ποικιλομορφίας στη ναυτιλία, η WISTA International συνεργάζεται με άλλες οργανώσεις ανά το παγκόσμιο όπως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, InterManager, INTERTANKO, το World Maritime University, ISWAN, Institute of Chartered Shipbrokers και το YoungShip, με απώτερο στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στη ναυτιλία. Η δραστηριότητα αυτή συνάδει με τον Στόχο 5, της πολιτικής Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, για επίτευξη ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση των γυναικών και κοριτσιών.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ