Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η ΚΟΓΕΕ ανοίγει e-shop

Βάσεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας (e-shop), μέσω της οποίας οι γυναίκες της υπαίθρου θα μπορούν να παρουσιάζουν και να πωλούν τα προϊόντα τους, θέτει η ΚΟΓΕΕ. 

Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ίδρυσης του Οργανισμού Cyprus Women E-Commerce Assosiation. Πρόκειται για το Σωματείο, το οποίο θα έχει την ιδιοκτησία και τη διαχείριση της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμα: Η ιστορία του κυπριακού τουρισμού και ο ΚΟΤ

Η ΚΟΓΕΕ προχωρεί στο συγκεκριμένο project με στόχο να ενισχύει την παραγωγικότητα των γυναικών που ζουν σε αγροτικές περιοχές, υποβοηθώντας τις να διατηρήσουν τις δεξιότητες τους και να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν επαγγελματικά από την περιοχή όπου διαμένουν.

Ειδικότερα, σκοποί του Οργανισμού, ο οποίος θα συνεργάζεται με την ΚΟΓΕΕ, θα είναι:

Η προώθηση των συμφερόντων των μελών του και η κινητοποίηση των γυναικών της υπαίθρου για προώθηση των προϊόντων τους.

Η δραστηριοποίηση των δυνάμεων του για προώθηση:
• ίσων ευκαιριών και κύρους για τις γυναίκες της υπαίθρου στην οικονομική ζωή του τόπου.
• συνεργασίας και συναναντίληψης μεταξύ επιχειρηματιών και επαγγελματιών γυναικών της υπαίθρου.

Η διεξαγωγή προγραμμάτων, εκστρατειών και εκδηλώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αποσκοπούν γενικά στο να βοηθήσουν και να στηρίξουν την γυναίκα της υπαίθρου στον επιχειρηματικό, επαγγελματικό τομέα.

Η αντιπροσώπευση της γυναίκας της υπαίθρου επαγγελματικά και επιχειρηματικά σε άλλες οργανώσεις και συνδέσμους καθώς και στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα.

Διαβάστε ακόμα: Αναβάθμιση Ελληνικής και Συνεργατισμού από Moody's

Η λειτουργία του e-shop
Όπως προαναφέρθηκε, αποκλειστικός σκοπός της πλατφόρμας θα είναι η προώθηση προϊόντων γυναικών της υπαίθρου. Βάσει του καταστατικού, το Σωματείο/Οργανισμός θα βοηθά τα μέλη του να πωλούν και να αγοράζουν τα προϊόντα τους και η χρηματική αμοιβή θα γίνεται μέσω της JCC ή άλλης παρόμοιας εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα μέλη του Σωματείου/Οργανισμού θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εν λόγω πλατφόρμα για τις συναλλαγές τους. Τονίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Women E-Commerce Assosiation θα αποτελείται κατά πλειοψηφία από μέλη της ΚΟΓΕΕ.

Τα μέλη του οργανισμού
Τα μέλη του Οργανισμού θα διακρίνονται σε τακτικά, επίτιμα και επισκεπτόμενα. Σε ότι αφορά την κατηγορία των τακτικών μελών, δικαίωμα συμμετοχής στον Οργανισμό έχουν οι γυναίκες επιχειρηματίες επαγγελματίες της υπαίθρου μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, άνω των 18 ετών, που αποδέχονται τους σκοπούς του Οργανισμού. Τουλάχιστο 75% των μελών πρέπει να απασχολούνται ενεργά σε επιχειρήσεις και επαγγέλματα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στο είδος επαγγέλματος.

Ως επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού πρόσωπα που έχουν διακριθεί στον τομέα τους και έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στα κοινά ή /και στον οργανισμό, για την εκπλήρωση των σκοπών και επιδιώξεων του. Τα Μέλη αυτά θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις του Οργανισμού όχι όμως της το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και απαλλάσσονται της ετήσιας συνδρομής.

Αναφορικά με τα επισκεπτόμενα Μέλη, θα αποτελούνται από γυναίκες επιχειρηματίες ή επαγγελματίες που κατοικούν στην Κύπρο, δεδομένου ότι πληρούν τα βασικά κριτήρια εισδοχής μελών και αποδέχονται τους σκοπούς του οργανισμού. Τα επισκεπτόμενα μέλη θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις του Οργανισμού όχι όμως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και απαλλάσσονται της ετήσιας συνδρομής.

Διαδικασία εγγραφής μέλους
Συγκεκριμένη, βάσει του καταστατικού, θα είναι και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής ενός μέλους. Όπως προβλέπεται, τα υποψήφια μέλη θα υποβάλλουν έγγραφη και ενυπόγραφη αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τους, το οποίο θα εξετάζει την αίτηση, θα αποφασίζει, εντός ενός μηνός από την ημέρα υποβολής της αιτήσεως για την εγγραφή ή μη της αιτήτριας και ακολούθως θα ανακοινώνει την απόφαση του γραπτώς. Η διαγραφή Μέλους θα αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο για συγκεκριμένους λόγους.

Οι πόροι του Σωματείου
Σε ότι αφορά τους πόρους για τη λειτουργία Σωματείου και πλατφόρμας, αυτοί θα εξασφαλίζονται μέσω:
• Του δικαιώματος εγγραφής και της ετήσιας συνδρομής, η οποία θα καθοριστεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.
• Εισφορών και δωρεών
• Εσόδων από εκδηλώσεις
• Κάθε άλλου εσόδου που θα περιέρχεται νόμιμα στον Οργανισμό.
 
Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται για εγγραφή στο Σωματείο, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 99570112.
 
Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο Newsletter της ΚΟΓΕΕ «Σ΄επαφή».

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών