Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ωθεί τον αθλητικό τουρισμό

Τι και αν ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ του 2019 απέχει ημερολογιακά οκτώ μήνες, εντούτοις, η περίοδος του καλοκαιριού είναι ιδιαιτέρως σημαντική στην προσέλκυση δρομέων, ιδιαίτερα από το εξωτερικό. Όσοι εγγραφούν εντός του καλοκαιριού θα έχουν έκπτωση 40% στο αντίτιμο συμμετοχής (€36 αντί €60 τη μαραθώνια διαδρομή). 

Πέρα από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι και η διοργάνωση που συμβάλλει όσο καμιά άλλη στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, ενός τομέα που αποφέρει άμεσα στον τόπο πάνω από 32.000 τουρίστες ετησίως και έμμεσα ακόμα μερικές δεκάδες χιλιάδες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΟΤ, οι διοργανώσεις μαραθωνίων και δρόμων αντοχής προσελκύουν κάθε χρόνο περίπου 3.000 αθλητές από το εξωτερικό. Από αυτούς πάνω από τους μισούς αντιστοιχούν στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ.

«Προώθηση της Κύπρου»
«Μέσω ενός τριετούς σχεδιασμού ο οποίος ξεκίνησε το 2016 και -εισερχόμενος στον τρίτο χρόνο- έχει ήδη φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, προωθούμε τη διοργάνωση στη Μεγάλη Βρετανία, προβάλλοντας κατ’ επέκταση την Κύπρο ως ιδανικό προορισμό που συνδυάζει άρτιες υποδομές, ηλιοφάνεια, ζεστή φιλοξενία και καλό φαγητό, μαζί με έναν παγκοσμίου επιπέδου μαραθώνιο» εξηγεί ο κ. Ανδρέας Σπύρου, Business Development Manager του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ. Ο κ. Σπύρου υπογραμμίζει πως «μέσω αυτής της αρκετά δαπανηρής καμπάνιας κερδισμένη είναι η Κύπρος, καθώς μπορεί ένας δρομέας να μην τρέξει τελικά στη Λεμεσό, αλλά θα γνωρίσει και ίσως επισκεφθεί την Κύπρο οποιαδήποτε άλλη στιγμή».

Δέκα χιλιάδες διανυκτερεύσεις
Την τελευταία τριετία έχουν τριπλασιαστεί οι δρομείς από το εξωτερικό που συμμετέχουν στην πιο μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου και στόχος είναι να πολλαπλασιαστούν. Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ δεν περιορίζονται στην παραδοσιακή τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανία, αλλά μέσω διαδικτύου και διάφορων συνεργειών και συνεργασιών, γίνεται στοχευμένη προώθηση σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη, Βαλκάνια, Ρωσία, Ελλάδα και Μέση Ανατολή.

Υπολογίζεται ότι η Λεμεσός επωφελείται από περισσότερες από δέκα χιλιάδες διανυκτερεύσεις την περίοδο του ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ. Οι πλείστοι δρομείς που φτάνουν από το εξωτερικό φέρνουν μαζί και τις οικογένειές τους, επιλέγοντας να συνδυάσουν τον αγώνα με μια σύντομη απόδραση στην ηλιόλουστη Κύπρο, σε μια περίοδο όπου στην ηπειρωτική Ευρώπη επικρατούν ακόμα χειμερινές συνθήκες. 

«Ώθηση σε δεκάδες επιχειρήσεις»
«Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για την Κύπρο αλλά και την πιο σημαντική στην προσπάθεια προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας» εξηγεί η κα Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, διευθύντρια της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Λεμεσού, η οποία είναι συνδιοργανωτής του αγώνα, μαζί με το ΓΣΟ, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Δήμο Λεμεσού. 

«Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία ενισχύει σημαντικά το τουριστικό ρεύμα προς την πόλη μας και δίνει ώθηση σε δεκάδες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, όπως ξενοδοχειακές μονάδες και χώροι εστίασης, ενώ παράλληλα προβάλλει την πόλη μας διεθνώς και δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες αθλητές να την γνωρίζουν και –γιατί όχι- να παρατείνουν την επίσκεψη τους για να την απολαύσουν περισσότερο ή και να επιστρέψουν στην Κύπρο ως τουρίστες κάποια άλλη στιγμή» επισημαίνει η κα Στυλιανού Μιχαηλίδου. 

Μέσα από την καμπάνια προώθησης του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ δεν προβάλλεται μόνο η πόλη της Λεμεσού αλλά και η επαρχία και ορεινές περιοχές, όπως οι Πλάτρες, το Όμοδος και τα άλλα κρασοχώρια, αφού στόχος είναι η ανάδειξη τόσο της αγωνιστικής όσο και της τουριστικής πτυχής, προσφέροντας στον επισκέπτη επιλογές και πέραν του αγώνα.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα διεξαχθεί για 13η συνεχή χρονιά το διήμερο 23-24 Μαρτίου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.limassolmarathon.com. 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη