EFAMA: Στήριξη στην Κύπρο για ανάπτυξη του fund industry

Πλήρη στήριξη στην Κύπρο παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση Διαχείρισης Κεφαλαίων και Περιουσιακών Στοιχείων (EFAMA) για να αναπτύξει το fund industry την, τόνισε ο πρόεδρος του EFAMA William Nott το βράδυ της Πέμπτης (21 Ιουνίου) στο πλαίσιο ανεπίσημου δείπνου ενόψει των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιούνται στην Λεμεσό.

Καλωσορίζοντας τα μέλη και ευχαριστώντας τον CIFA για την διοργάνωση της ΕΓΣ στην Κύπρο, ο κ. Nott χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Κύπρος αποτελεί πλήρες μέλος και ενταγμένη στην οικογένεια του EFAMA, τονίζοντας πως η Ένωση παρέχει κάθε στήριξη στην Κύπρο για να αναπτύξει το fund industry της.

Εναρκτήριο χαιρετισμό στο ανεπίσημο δείπνο απηύθυνε ο πρόεδρος του CIFA Άγγελος Γρηγοριάδης ο οποίος καλωσόρισε στην Κύπρο τα μέλη του ΕFAMA που συμμετέχουν στις εργασίες της ΕΓΣ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την Σύνδεσμο για την στήριξη που δίνουν  όλα τα μέλη του στην Κύπρο όσον αφορά το fund industry.

Καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες της ΕΓΣ του EFAMA απηύθυνε και ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ ο οποίος τους ευχαρίστησε για την στήριξη που παρέχουν στην Κύπρο, ενώ ευχαριστίες για την διοργάνωση εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του EFAMA, Peter De Proft.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ΕΓΣ που διοργανώνεται στη Λεμεσό συμμετέχουν γύρω στα 100 μέλη, ενώ κατά τη διάρκεια του ανεπίσημου δείπνου δόθηκε ευκαιρία σε χαλαρό κλίμα και ιδανική ατμόσφαιρα να υπάρξει μια πρώτη σύναξη και μια ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στον τομέα των επενδυτικών ταμείων. Στο ανεπίσημο δείπνο συμμετείχε το διοικητικό συμβούλιο του CIFA καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ μαζί με τον γενικό διευθυντή, Γιώργο Καμπανέλλα.

Πάντως, οι ξένοι παρευρισκόμενοι στο ανεπίσημο δείπνο έμειναν κατενθουσιασμένοι από τον χώρο και την όλη διοργάνωση, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την ιδανική ατμόσφαιρα και το χαλαρό κλίμα.

Σημειώνεται πως ο EFAMA αντιπροσωπεύει τους διαχειριστές κεφαλαίων (fund managers) της Ευρώπης, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχει ένα μέλος από κάθε χώρα της ΕΕ, ενώ μέλη στον EFAMA είναι επίσης και 62 corporate members, δηλαδή μεγάλοι Οίκοι που ασχολούνται με επενδυτικά ταμεία και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων όπως η JP Morgan, AXA Investment και SEB. Ο EFAMA διαδραματίζει σημαντικό ρόλο καθώς προωθεί νομοθετήματα στην Ευρώπη που αφορούν θέματα επενδυτικών ταμείων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης και νομοθετήματα που τίθενται ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ρυθμίσουν τη λειτουργία του τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks