H Hermes Airports φιλοξενεί την επόμενη Γενική Συνέλευση του ACI Ευρώπης

Τη σκυτάλη για τη διοργάνωση της επόμενης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ACI Ευρώπης (Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων) παρέλαβε η Hermes Airports. 

Στο πλαίσιο των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου του ACI Europe & World που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2018, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του αεροδρομίου των Βρυξελλών (Zaventem) κ. Arnaud Feist, παρέδωσε και επισήμως το χρίσμα της διοργάνωσης, στη Hermes Airports και την Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της εταιρείας, κα Ελένη Καλογήρου.
 
Η επόμενη διοργάνωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ACI Ευρώπης, θα λάβει χώρα στη Λεμεσό, την τελευταία εβδομάδα του Ιούνιου του 2019. Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό γεγονός στον τομέα των αερομεταφορών.

Το ACI είναι ο παγκόσμιος Σύνδεσμος αεροδρομίων και ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον τομέα του, καθώς εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αεροδρομίων διεθνώς, και συμβάλει στην ευρύτερη διαμόρφωση πολιτικών στον τομέα των αερομεταφορών έχοντας ενεργή συμμετοχή και επιρροή  σε διάφορα φόρουμ στην Ευρώπη και διεθνώς. Στις Γενικές Συνελεύσεις, συμμετέχουν κάθε χρόνο, ηγετικά στελέχη από το χώρο των αεροπορικών συγκοινωνιών, εκπροσωπώντας αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες καθώς και άλλους σημαντικούς φορείς της αεροπορικής βιομηχανίας. 

Σε δηλώσεις της η κα Καλογήρου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανάληψη της διοργάνωσης. Όπως ανέφερε, «είναι μια  σημαντική τιμή για εμάς και χαιρόμαστε που  θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε ενεργά σε μια παραγωγική και ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Μας δίνεται επίσης η ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Κύπρο μια πλειάδα ηγετικών στελεχών και επαγγελματιών στον τομέα των αερομεταφορών και να τους δώσουμε μια γεύση από τη χώρα μας, το ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης».    

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ACI Ευρώπης, κ. Olivier Jankovec, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «η Κύπρος αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη διοργάνωσης της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.  Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου», σημείωσε, «διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο και βοήθησαν πολύ την Κύπρο στην προσπάθεια ανάκαμψη της οικονομίας της μετά την οικονομική κρίση, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάπτυξη της, μέσω της ενίσχυσης της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας και της στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας. Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία με τη Hermes Airports με στόχο την ετοιμασία ενός προγράμματος που θα διασφαλίσει μια πραγματικά αξέχαστη ετήσια Γενική Συνέλευση το 2019 και η οποία θα καταφέρει να εμπνεύσει τους κορυφαίους παράγοντες της βιομηχανίας των αεροπορικών συγκοινωνιών της Ευρώπης, που θα βρεθούν στο νησί για αυτό το σκοπό».

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το ακριβές πρόγραμμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ACI Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κύπρο, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.
 

Δειτε Επισης

Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση