Καλοκαιρινή Σχολή Ηγεσίας και Δημιουργικότητας Νέων

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργάνωσε την 3η Καλοκαιρινή Σχολή Ηγεσίας και Δημιουργικότητας, στις 8-12 Ιουνίου 2018, αυτή τη φορά στο χωριό Πλάτρες, της ορεινής περιοχής Τροόδους. 

Οι νέοι που συμμετείχαν, ηλικίας 18-30, είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σ’ ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο δομήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι νέοι μας να δημιουργήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δικές τους προτάσεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η κοινότητα των Πλατρών, με σκοπό να ευημερήσει και να ανταπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις που την περιβάλλουν. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και με τη συνεχή καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών τους, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες και να εμπλακούν ενεργά σε συλλογικές δράσεις δημιουργικού χαρακτήρα. Παράλληλα, δέχθηκαν ερεθίσματα για ενίσχυση των ηγετικών στοιχείων του χαρακτήρα τους. Η ομαδικότητα, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων γύρω από πραγματικά προβλήματα και εν τέλει η υποβολή εισηγήσεων σε εκπροσώπους της Κοινότητας για άμβλυνση των προβλημάτων αυτών, ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους και ενδυνάμωσαν την πίστη στις δυνατότητές τους. 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια προσανατολισμού, επιτραπέζια παιχνίδια μνήμης και φαντασίας, μουσικές βραδιές και ομαδικές εξορμήσεις στη φύση. Σκοπός όλων των δραστηριοτήτων, ήταν να ενισχυθεί η φαντασία, η δημιουργικότητα, η αυτοπεποίθηση και η ομαδικότητα των νέων που συμμετείχαν. Με αβίαστο τρόπο, οι νέοι ήρθαν σε επαφή με τον καλύτερο τους εαυτό και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και τους ίδιους. Η μεταξύ τους γνωριμία που έγινε φιλία, θα καταχωρηθεί στη «βαλίτσα» των εμπειριών τους και θα τους συνοδεύει για πάντα, κάνοντάς τους να νιώθουν περήφανοι για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να γίνει ο κόσμος καλύτερος!

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ανανεώνει το ραντεβού του για του χρόνου σε μια νέα κοινότητα, με νέες προκλήσεις και πρωτοπόρες ιδέες από τους νέους μας. 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»