Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τμήμα Φορολογίας: Σύντομα η ηλεκτρονική πληρωμή επιστροφών ΦΠΑ

Το Τμήμα Φορολογίας, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α., μέσω τραπεζικού εμβάσματος, τερματίζοντας έτσι την έκδοση τραπεζικών επιταγών προς τα υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα.  

Το Τμήμα καλεί όλα τα υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα τα οποία, είτε έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για επιστροφή Φ.Π.Α. και αυτό δεν έχει ακόμη εξεταστεί από το Τμήμα Φορολογίας, ή είτε για οποιοδήποτε λόγο προτίθενται να υποβάλουν αίτημα επιστροφής Φ.Π.Α. στο μέλλον, όπως συμπληρώσουν το έντυπο (Τ.Φ. 1900)2017 με τις λεπτομέρειες του τραπεζικού λογαριασμού τους εξουσιοδοτώντας σχετικά τον Έφορο Φορολογίας.

Η υποβολή του εντύπου και οιωνδήποτε επισυνημμένων μπορεί να γίνει στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Τμήμα Φορολογίας, 1471 Λευκωσία.

Σε σχέση με τη συμπλήρωση του εντύπου, το Τμήμα τονίζει ότι ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) θα πρέπει να ανήκει στο όνομα του δικαιούχου της επιστροφής και πως εάν ο δικαιούχος είναι νομικό πρόσωπο, η εξουσιοδότηση να σφραγιστεί στο μέρος δίπλα από το όνομα του εξουσιοδοτούντος με τη σφραγίδα του νομικού προσώπου.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη υποβάλει το πιο πάνω έντυπο, ανταποκρινόμενοι σε προηγούμενη ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας, δεν χρειάζεται να το υποβάλουν εκ νέου.

Το Τμήμα Φορολογίας διευκρινίζει ότι από την ημερομηνία εφαρμογής της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α. δεν θα προβαίνει πλέον σε καμία πληρωμή εκτός εάν έχει υποβληθεί δεόντως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο (Τ.Φ. 1900)2017.
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου