Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ε. Ευγενίου: Ζωτικής σημασίας οι ξένες επενδύσεις για την Κύπρο

Ζωτικής σημασίας για την Κύπρο χαρακτήρισε τις ξένες επενδύσεις ο CEO της PwC Κύπρου, Ευγένιος Ευγενίου, επισημαίνοντας πως οι επενδυτές που έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας αξίζουν ειδική αναγνώριση.

Μιλώντας κατά την τελετή απονομής των Invest Cyprus CIPA International Investment Awards 2018, ο κ. Ευγενίου υπογράμμισε πως η κυπριακή οικονομία βιώνει σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και είναι πλέον μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ΕΕ, ενώ οι διαδοχικές αναβαθμίσεις έφεραν την Κύπρο μία βαθμίδα πιο κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς.

«Παρά τα σταθερά σημάδια σταθερότητας και ανάπτυξης, πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει ακόμη να γίνει. Θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ οι σχετικές νομοθεσίες και οι αλλαγές στη δικαστική διαδικασία που θα διευκολύνουν την επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων παράλληλα με την υποστήριξη προς τους ευάλωτους ιδιοκτήτες κατοικιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε, παράλληλα, ως σημαντικό να ακολουθήσουμε την ψηφιακή εποχή και τις μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά τη θέση της Κύπρου στις διεθνείς κατατάξεις επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, είπε, θα επιτρέψουν στη χώρα να εκπληρώσει πλήρως τις δυνατότητές της και να επιτύχει τα επιθυμητά επίπεδα απασχόλησης.

«Τώρα είναι η στιγμή να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο καινοτόμο, δυναμική και ανθεκτική οικονομία, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας».

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Invest Cyprus για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του για την προώθηση της Κύπρου, ενώ συνεχάρη θερμά όλες τις εταιρείες που βραβεύονται και τους ευχαρίστησε για την πίστη και την επένδυση τους στην Κύπρο.

Στην PwC, είπε, θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την προώθηση και ανάπτυξη της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και επιχειρηματικού κόμβου.
 

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου