Έρευνα και Καινοτομία με ένα κλικ

Την καθημερινή εργασία των ερευνητών στα εργαστήρια ή και τις δραστηριότητες της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφήσει το κοινό, διεκδικώντας έπαθλα και πλούσια δώρα, στο πλαίσιο Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ). 

Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας θα βρίσκεται σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας, που πραγματοποιείται από τις 19-26 Μαΐου 2018. Οι συμμετέχοντες καλούνται να μοιραστούν την εμπειρία τους μέσω Facebook, αναρτώντας τη φωτογραφία τους (post) στη σελίδα Βραδιά του Ερευνητή / Researchers’ Night και χρησιμοποιώντας το hashtag #ricy2018photo. Ο κάθε χρήστης μπορεί να υποβάλει μέχρι 2 φωτογραφίες. 

Ο Διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: «Φωτογραφία Έρευνας ή Ερευνητικού Εργαστηρίου» και «Φωτογραφία Εκδήλωσης Εβδομάδας Ε&Κ». Σε κάθε κατηγορία θα βραβευθεί η καλύτερη φωτογραφία, την οποία θα αναδείξει εξειδικευμένη κριτική επιτροπή και η δημοφιλέστερη φωτογραφία,  δηλαδή αυτή με τη μεγαλύτερη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα likes στο Facebook θα καταμετρούνται μέχρι την 1η Ιουλίου 2018. Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν δωροεπιταγές. 

Βασικός στόχος της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας, που πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά, είναι η επαφή και η εξοικείωση του κοινού με την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη καθώς και η προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας στην κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας δεκάδες εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης, που προσελκύει το ενδιαφέρον ατόμων κάθε ηλικίας, περιλαμβάνει μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν, σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»