Μνημόνιο Συνaντίληψης υπέγραψαν UCLan Cyprus και BDO

Μνημόνιο Συνaντίληψης υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και η εταιρεία BDO την Πέμπτη 10 Μαΐου, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λάρνακα. Σκοπός του Μνημονίου είναι να παρέχει το πλαίσιο για συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της εταιρείας BDO στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Εφαρμοσμένης Εμπειρίας. 

Ο γενικός στόχος της συνεργασίας είναι να επιτρέψει τη διάδοση υψηλής τεχνολογίας τεχνογνωσίας και τη μεταφορά τεχνολογίας στα μέλη των δύο συμβαλλομένων ώστε να μπορέσουν να ενισχύσουν τη στρατηγική τους θέση όσον αφορά στις καινοτομίες στο τομέα  της Κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity) και στα Προγράμματα Επαγγελματικής Ανάπτυξης (Professional Development Programmes).
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, στην παρουσία της Καθηγήτριας Ειρήνης Πολυκάρπου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και της Δρ. Ιλιάνας Σταύρου, συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου, ενώ την BDO εκπροσώπησε ο κος Χρίστος Μακεδόνας, Διευθυντής και Επικεφαλής του Digital Assurance, Forensic & Advisory Services της BDO. 

Κατά την υπογραφή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, εξέφρασε την εκτίμησή του για την μέχρι τώρα συνεργασία και τόνισε την πρόθεση για εδραίωση της σε νέους ορίζοντες. “Το πνεύμα προόδου και ανάπτυξης θα καθοδηγεί την από κοινού έρευνα, τις κοινές δράσεις προβολής και προώθησης, την στοχευμένη επαγγελματική εκπαίδευση και άλλες συνεργατικές δραστηριότητες”, όπως δήλωσε ο κύριος Πουτζιουρής. Εκ μέρους της BDO, o κύριος Χρίστος Μακεδόνας ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για την ευκαιρία, σημειώνοντας ότι η αγορά έχει πολλά να πάρει αλλά και να δώσει στους φοιτητές. “Η αλληλεπίδραση, συμπεριλαμβανομένων της πρακτικής άσκησης, της τοποθέτησης στην αγορά, αλλά και άλλων ευκαιριών για τους φοιτητές, αλλά και η καινοτομία είναι κάτι που θα οδηγούν το ότι από κοινού κάνουμε. Ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική και προσοδοφόρα συνεργασία, προσβλέποντας στο μέλλον και σε νέες ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας”. 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»