Cyprus Career Expo: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 80+ συμμετέχουσες εταιρείες

Δελτίο τύπου  17/05/2018 11:11
Cyprus Career Expo: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 80+ συμμετέχουσες εταιρείες

Cyprus Career Expo: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 80+ συμμετέχουσες εταιρείες

Δελτίο τύπου  17/05/2018 11:11

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (5 και 6 Μαΐου) στους χώρους της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης το 1ο Cyprus Career Expo (CCE), η μεγαλύτερη έκθεση καριέρας και εργοδότησης που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο, η οποία συγκέντρωσε για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη κορυφαίους εργοδότες και υποψήφιους για εργασία. 

RELATED ARTICLES

Το διήμερο επισκέφτηκαν την έκθεση πέραν των 3,000 ατόμων ενώ οι συμμετέχουσες εταιρείες ξεπεράσαν τις 80, αντικατοπτρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε, τόσο από τους υποψηφίους για εργοδότηση όσο και από τις εταιρείες. Πέραν των 30 ομιλητών μοιράστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο διαλέξεων, τις εμπειρίες και γνώσεις τους, και μέσα από πρακτικές συμβουλές βοήθησαν τους συμμετέχοντες να βελτιωθούν στον τομέα τους. 

Ρεκόρ σημείωσε και το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκθεση στο διαδίκτυο, καθώς η ιστοσελίδα του CCE δέχθηκε πέραν των 30,000 μοναδικών επισκεπτών, ενώ ακούμπησε πέραν του μισού εκατομμυρίου χρήστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με το σχετικό προωθητικό βίντεο να φθάνει τις 150,000 προβολές. 

Στην Έκθεση έλαβαν μέρος εταιρείες και οργανισμοί από όλους τους τομείς της κυπριακής οικονομίας, μεταξύ των οποίων και τραπεζικοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρείες, ελεγκτικά γραφεία, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εταιρείες εστίασης, εταιρείες τεχνολογίας, διαφημιστικές εταιρείες, κ.α.  

1l2

Το Cyprus Career Expo εγκαινίασε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, ενώ την όλη προσπάθεια στηρίζει το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ και το Invest Cyprus. Τα εγκαίνια χαιρέτισαν ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒ, κ. Γεώργιος Πέτρου, ο ΓΓ του ΚΕΒΕ, κ. Μάριος Τσιακκής, και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), κ. Μιχάλης Π. Μιχαήλ. Αμφότεροι συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και την πρωτοβουλία τους να συμβάλουν, ως ιδιωτικός τομέας, στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας.  

Η κ. Αιμιλιανίδου στην ομιλία της κατά την έναρξη της Έκθεσης τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικές τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες γιατί πραγματικά οι συνέργειες μαζί με το κράτος μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Πραγματικά θέλω να συγχαρώ όλους τους οργανωτές αυτής της εκδήλωσης, η οποία είναι η πρώτη έκθεση εργασίας στην Κύπρο».

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με δεκάδες κορυφαίους εργοδότες της Κύπρου, καθώς και να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια και εργαστήρια, παίρνοντας πολύτιμες συμβουλές σταδιοδρομίας από κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για να έρθουν σε επαφή με εργοδότες διαδικτυακά. 

1l3

Από την πλευρά τους, οι εργοδότες είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τη βάση δεδομένων των βιογραφικών τους για παρούσα και μελλοντική χρήση. Αντιπρόσωπος IKEA: «γνωρίσαμε εξαιρετικούς υποψηφίους οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας». Αντιπρόσωπος MindGeek: «Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών συναντήσαμε πραγματικά ενδιαφέροντες υποψηφίους». Αντιπρόσωπος Leroy Merlin: «Συναντήσαμε αρκετούς ενδιαφέροντες υποψήφιους και πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε συνεντεύξεις μαζί τους».
 
Σε πολλές περιπτώσεις εταιρείες εντόπισαν τα κατάλληλα άτομα, προσφέροντας τους θέσεις εργασίας. Η Talent Acquisition Manager της διαχειρίστριας εταιρείας του καζίνο στη Κύπρο, City of Dreams Mediterranean, MELCO, Βαλεντίνα Χαραλάμπους, δήλωσε ότι «έχουμε προσλάβει 30 άτομα. Ευχαριστούμε Cyprus Career Expo. Θα σας δούμε του χρόνου». 

 

1l4

Η καινοτόμα αυτή έκθεση εργασίας συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την ιστοσελίδα εξεύρεσης εργασίας Ergodotisi.com και τη διαδικτυακή πλατφόρμα για νέους StudentLife.com.cy, με Αργυρό Χορηγό το Capital.com, ενώ στηρίχθηκε από τα Τσιμεντοποιία Βασιλικού. 

Η μεγάλη επιτυχία της έκθεσης την έχει καταστήσει πλέον θεσμό, με το 2ο Cyprus Career Expo να επιστρέφει ακόμη μεγαλύτερο και αναβαθμισμένο τον Μάρτιο του 2019. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα: www.cypruscareerexpo.com.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας