Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Διαγωνισμός για αναβάθμιση του Συστήματος Κτηματολογίου

Δημόσιο Διαγωνισμό προκήρυξε το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την εξασφάλιση υπηρεσιών πληροφορικής για τις ανάγκες του Έργου Αναβάθμισης του Συστήματος Πληροφοριών Γης (Σ.Π.Γ) του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (ΤΚΧ).  Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., ενώ η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στις €612.000 συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης και μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Στο διαγωνισμό που λήγει στις 11 Ιουνίου 2018, δικαιούνται να συμμετέχουν όσοι Ενδιαφερόμενοι Οικονομικοί Φορείς έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών, για τα τρία (3) τελευταία οικονομικά έτη, τουλάχιστον ίσο με €200.000.

Η Σύμβαση αφορά αγορά υπηρεσιών πληροφορικής για το Έργο της επικείμενης  Αναβάθμισης/Αντικατάστασης  του Συστήματος Πληροφοριών Γης του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Το υφιστάμενο Σύστημα Πληροφοριών Γης (Σ.Π.Γ) του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (Τ.Κ.Χ) έχει τεθεί σε λειτουργία από το 1999.

Επίσης έχει υλοποιηθεί πρόσφατα ένα ενδιάμεσο Γεωγραφικό Υποσύστημα που χρησιμοποιεί πιο καινούργιες τεχνολογίες (ArcGIS Desktop&Server 10.3.1, Oracle 11g) για να εξυπηρετήσει ανάγκες του ΤΚΧ που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν με το παλιό Γεωγραφικό Υποσύστημα ή για να εκτελέσει λειτουργίες του παλιού GISμε σκοπό να αφαιρεθούν αυτές οι λειτουργίες από το παλιό GIS.

Τέλος το ΤΚΧ σε συνεργασία με το ΤΥΠ έχει υλοποιήσει μέσω προσφοράς την Γεωγραφική Πύλη DLS-Portal που προσφέρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο κοινό και πληροφόρηση για όλα σχεδόν τα γεωγραφικά δεδομένα που διαθέτει το Τ.Κ.Χ. Πολλά από τα δεδομένα του το DLS-Portal τα παίρνει μέσω ETL από τις βάσεις δεδομένων των προαναφερθέντων υποσυστημάτων.

Στόχος είναι «Η Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου Συστήματος Πληροφοριών Γης, με αναβαθμισμένες, εμπλουτισμένες και επανασχεδιασμένες λειτουργίες, σχεδιασμένου με τρόπο που να εξυπηρετεί με αποτελεσματικό τρόπο, απρόσκοπτα και αξιόπιστα τόσο τις επιχειρησιακές διεργασίες του ΤΚΧ, όσο και την παροχή υπηρεσιών προς όλες ανεξάρτητα τις  υπηρεσίες του  ευρύτερου δημόσιου τομέα, άλλους οργανισμούς και τον πολίτη».

Το έργο στοχεύει να πετύχει/διασφαλίσει τα ακόλουθα:

  • Σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα
  • Ανοικτή ευέλικτη και διαλειτουργική αρχιτεκτονική
  • Ταχύτερη διεκπεραίωση εργασιών/υπηρεσιών
  • Αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση του κοινού με παράλληλη μείωση της ανάγκης για φυσική παρουσία του κοινού στα γραφεία του Τ.Κ.Χ.
  • Συντήρηση και πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα
  • Υλοποίηση σύγχρονων προτύπων ασφαλείας του συστήματος
  • Ευέλικτα εργαλεία για την παραγωγή εξειδικευμένων αναφορών και στατιστικών
  • Αυτοματοποίηση των ροών εργασίας και παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών
  • Υποβολή/αποθήκευση της πληροφορίας μόνο μία φορά
  • Συμβατότητα με τις τοπικές και ευρωπαϊκές απαιτήσεις
  • Αποτελεσματική διαλειτουργικότητα με εξωτερικά συστήματα
  • Αξιόπιστα και ασφαλή δεδομένα.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του Έργου είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των πιο κάτω δραστηριοτήτων:
  • Η ανάλυση, σχεδίαση, ανάπτυξη, προσαρμογή, εγκατάσταση και συντήρηση ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος διαχείρισης, επεξεργασίας και διάθεσης γεωγραφικών και άλλων πληροφοριών και δεδομένων που θα αντικαταστήσει και θα βελτιώσει όλες τις λειτουργίες του υφιστάμενου παλιού συστήματος.
  • Η προμήθεια, προσαρμογή, εγκατάσταση και συντήρηση του εξοπλισμού και έτοιμου λογισμικού που απαιτείται για τη λειτουργία του νέου συστήματος.
  •  Η επικοινωνία με Πληροφοριακά Συστήματα άλλων φορέων, με σκοπό την παροχή και άντληση δεδομένων προς και από τα συστήματα αυτά.
  •  Η μετάπτωση υφιστάμενων δεδομένων από το παλιό στο νέο σύστημα.
  •  Η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και λοιπούς δημόσιους φορείς.
  •  Η ανάλυση των εκπαιδευτικών αναγκών και η επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού που αναμένεται να αποτελέσουν τους μελλοντικούς χρήστες του νέου συστήματος.
  •  Η ετοιμασία της επικοινωνιακής στρατηγικής του Τμήματος και η εκτέλεση δράσεων για την προβολή και δημοσιοποίηση των υπηρεσιών που θα παρέχει το νέο σύστημα. 
Το  Έργο θα χωριστεί  σε δύο Φάσεις όπως αναλύεται πιο κάτω:

Φάση Α
Η φάση Α θα καλύψει την αναβάθμιση του Γεωγραφικού υποσυστήματος. Η υλοποίηση του συστήματος αναμένεται να διαρκέσει είκοσι (20) μήνες και έχει ήδη ζητηθεί προσφορά.

Φάση Β
Η φάση Β θα καλύψει την αντικατάσταση του υπόλοιπου συστήματος που αφορά τις λειτουργίες του Κτηματολογικού και Εκτιμητικού υποσυστήματος και  αναμένεται να διαρκέσει  σαρανταοκτώ (48) μήνες.

Δειτε Επισης

Κεντρο Κοινωνικης Καινοτομίας: Πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες