Στο μικροσκόπιο διαφημίσεις για αλκοολούχα ποτά, στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια

Συνάντηση με εκπροσώπους της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο, της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού είχε την περασμένη Παρασκευή 20.4.2018 η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.
 
Αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις και τα μηνύματα των καιρών, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου αποφάσισε να αναλάβει την πρωτοβουλία μιας σειράς συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς σε σχέση με τις διαφημίσεις που προβάλλονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και αφορούν στα  αλκοολούχα ποτά, τα στοιχήματα και τα τυχερά παιχνίδια. Ο στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι μέσω μιας συντονισμένης προσπάθειας, να υπάρξει αποτελεσματικός, ολοκληρωμένος και ενιαίος χειρισμός των ζητημάτων που προκύπτουν γύρω από τις εν λόγω διαφημίσεις, ο οποίος να επιφέρει απτά αποτελέσματα στην προστασία, πρωτίστως, των ανηλίκων.   
 
Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις νομοθετικές / ρυθμιστικές πρόνοιες της Κύπρου, καθώς και άλλων 29 ευρωπαϊκών χωρών / μελών της ευρωπαϊκής πλατφόρμας ρυθμιστικών Αρχών  αναφορικά με τα συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων / τοποθετήσεων και συζήτηση για τα επόμενα βήματα.   

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν