H Emirates παρουσιάζει την Vintage Collection με τα καλύτερα κρασιά της

Η Emirates παρουσίασε την Emirates Vintage Collection – μια συλλογή από εκλεκτά κρασιά που για πάνω από 15 χρόνια ήταν αποθηκευμένα στα κελάρια της αεροπορικής εταιρείας στη Βουργουνδία. Οι τέσσερις ετικέτες κρασιών που θα συμπεριληφθούν στα φετινά μενού είναι το Château Cheval Blanc 2004, το Château Haut Brion 2004, το Château Mouton Rothschild 2001 και το Château Margaux 1998. Εξαιτίας της περιορισμένης διαθεσιμότητας, αυτά τα εκλεκτά κρασιά θα σερβίρονται στην First Class, σε επιλεγμένα δρομολόγια και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. 

Από το 2006, η Emirates αγοράζει φιάλες κρασιών για μακροχρόνια αποθήκευση, πολλές από τις οποίες αγοράστηκαν σε καθεστώς «En Primeur» (σε πρώιμο στάδιο ωρίμανσης) ή όταν ήταν ακόμη μέσα στο βαρέλι. Η Emirates Vintage Collection αντιπροσωπεύει τα πιο διάσημα από αυτά τα κρασιά και πρόκειται για μια σπάνια συλλογή που είναι δύσκολο να βρεθεί πουθενά αλλού. Η αεροπορική εταιρεία έχει καταφέρει να προμηθευτεί μεγάλα δέματα και ποσότητες, χάρη στη μοναδική της προσέγγιση στον τομέα της αγοράς κρασιών. Έχει χτίσει εξαιρετικές σχέσεις αμεσότητας με μερικούς από τους πιο διάσημους αμπελώνες του κόσμου, για να μπορεί να διαλέξει και να εξασφαλίζει τα πιο σπάνια και εκλεκτά κρασιά για τους πελάτες της. 

«Πήγαμε απευθείας στους οινοπαραγωγούς, πήραμε τα κρασιά που παρήχθησαν μετά από χειροκίνητη συγκομιδή των σταφυλιών και τα βάλαμε όλα ένα προς ένα στο κελάρι για περισσότερα από 15 χρόνια, στη Βουργουνδία, πριν αποφασίσουμε ότι θα είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε. Χρειάστηκε πολλή υπομονή, πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση και απαιτείται μακροχρόνιος σχεδιασμός. Στόχος μας είναι πάντα να εκπλήσσουμε και να ικανοποιούμε τους πελάτες μας και αυτό είναι μέρος της προσφοράς μας προς αυτούς», είπε ο Joost Heymeijer, Senior Vice President, Inflight Catering, Emirates. 

Προσέθεσε μάλιστα ότι «καταβάλλονται όλες εκείνες οι προσπάθειες για να παρουσιαστούν τα κρασιά της Emirates Vintage Collection με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επενδύουμε χρόνο στο να εκπαιδεύσουμε τα μέλη του πληρώματός μας, να επανασχεδιάσουμε τα ποτήρια και τα σκεύη σερβιρίσματος και να δημιουργήσουμε ένα μενού φαγητών που θα συνοδεύει το κρασί, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όταν γεύεστε αυτά τα υπέροχα κρασιά εν ώρα πτήσης δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με την αίσθηση που έχετε όταν το κάνετε στα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο». 

Η Emirates Vintage Collection άρχισε να λανσάρεται στα τέλη Απριλίου, στην ειδικά σχεδιασμένη πτήση προς το Παρίσι, με το κρασί Château Cheval Blanc 2004. Ο Arnauld de Laforcade, Commercial Director of the Estate, παρέδωσε στους πελάτες μια φιάλη-έκπληξη, η οποία σερβιρίστηκε στα 40.000 πόδια, στο μαγευτικό Emirates A380 Onboard Lounge. Η ξεχωριστή αυτή εμπειρία έδωσε στους επιβάτες τη δυνατότητα να γευτούν το Château Cheval Blanc 2004 και του 2006.

Παράλληλα, ειδικά πιάτα και μενού είχαν δημιουργηθεί για να συνοδεύσουν το κάθε κρασί της εν λόγω συλλογής. Το προσωπικό εστίασης της αεροπορικής εταιρείας συνεργάστηκε με τους σομελιέ της Emirates για να δημιουργήσουν γεύσεις που θα ταίριαζαν με τα κρασιά και θα προσέφεραν μια ξεχωριστή εμπειρία εστιάσης εν ώρα πτήσης. 

Σύμφωνα με το πλάνο και τα τοπικά εμπνευσμένα μενού, μόνο ένα κρασί και ένα πιάτο έχουν επιλεγεί να συνοδεύουν το κάθε δρομολόγιο. Για παράδειγμα, στις πτήσεις από και προς το Δουβλίνο το Château Cheval Blanc 2004 θα συνοδεύεται με ιρλανδέζικο βοδινό φιλέτο, το οποίο σερβίρεται με dauphinoise πατάτας, καραμελωμένα κρεμμύδια και σπανάκι, baby καρότα και ψωμί ολικής άλεσης. Το ίδιο κρασί συνδυάζεται με εκλεπτυσμένο κυνήγι που σερβίρεται με έλαια και χυμούς θυμαριού, baby καρότα, καβουρδισμένα φραγκοστάφυλα και μπρόκολο – όλα αυτά στις πτήσεις για τη Γενεύη. 

Τα τέσσερα κρασιά θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του έτους σε πολλά δρομολόγια της Emirates σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλασία. Η επιλογή αυτή πρόκειται για ένα μόνο μέρος της συνεχιζόμενης επένδυσης που κάνει η Emirates στη Βουργουνδία και αφορά ένα μόνο τμήμα της μεγάλης λίστας κρασιών της. Μόνο την περασμένη χρονιά, η αεροπορική εταιρεία αγόρασε από τη Γαλλία φιάλες κρασιών και σαμπάνιες ύψους 56 εκατομμυρίων δολαρίων. Από το 2006, η Emirates έχει επενδύσει 780 εκατομμύρια σε οίνους από όλο τον κόσμο ώστε να δώσει στους επιβάτες της τη δυνατότητα να έχουν μια απαράμιλλη εμπειρία γαστρονομίας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο αεροσκάφος. Σήμερα, η αεροπορική εταιρεία διαθέτει μια παγκοσμίου φήμης λίστα κρασιών και σαμπανιών με περισσότερες από 80 ετικέτες.

Πρόκειται για φιάλες που σερβίρονται καθημερινά στις πτήσεις της Emirates σε όλο το δίκτυό της. 

Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα προστεθούν ακόμη περισσότερες ετικέτες στη συλλογή Emirates Vintage Collection, όταν αυτά τα κρασιά φτάσουν στο κατάλληλο σημείο ωρίμανσης. Αυτήν την στιγμή, τα κελάρια της Emirates στη Βουργουνδία διαθέτουν 4,7 φιάλες κρασιών, εκ των οποίων αρκετές θα σερβιριστούν στους επιβάτες της το 2027. 

Emirates Vintage Collection
Château Cheval Blanc 2004: Σερβρίρεται σε πτήσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γενεύη.
Château Margaux 1998: Είναι προγραμματισμένο να σερβίρεται σε πτήσεις προς την Αυστραλασία και σε συγκεκριμένα δρομολόγια προς ασιατικές χώρες, για περιορισμένη χρονική περίοδο. Η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο.
Château Haut Brion 2004: Θα σερβίρεται σε πτήσεις προς την Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία, από τον Οκτώβριο και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Château Mouton Rothschild 2001: Θα σερβίρεται σε πτήσεις προς τη Γερμανία και την Αυστρία, από τον Ιούνιο και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, σε πτήσεις προς τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γενεύη, από τον Νοέμβριο και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.


 

Δειτε Επισης

Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays