Αισιοδοξία για αξιοποίηση του λιμανιού Λεμεσού ως βάση για κρουαζιρόπλοια

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την τριήμερη επίσκεψη ξένων ηγετικών στελεχών εταιρειών κρουαζιέρας, τα οποία φιλοξενεί η DP World Limassol, στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και προώθησης του τουρισμού κρουαζιέρας.


 
Τα στελέχη αυτά, δέκα μεγάλων εταιρειών του τομέα της κρουαζιέρας από Ευρώπη και ΗΠΑ, επισκέφθηκαν το πρωί το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο κέντρο της πόλης, στο παλιό λιμάνι, στη μαρίνα της Λεμεσού και στο μεσαιωνικό κάστρο. Το μεσημέρι ξεναγήθηκαν στις νέες αίθουσες επιβατών και ενημερώθηκαν για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται από τη διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού, DP World Limassol .
 
Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby, είπε πως οι φιλοξενούμενοι έχουν εντυπωσιαστεί με το πόσο μοντέρνα και ζωντανή είναι η πόλη της Λεμεσού, αλλά και το πως συνδυάζεται σε αυτό η παράδοση και η ιστορία της.
 
Στόχος μας, συνέχισε, είναι να επανακτήσει η Κύπρος τον ηγετικό της ρόλο στον τουρισμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, ενώ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια.
 
Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν οι υψηλού επίπεδου υπηρεσίες στο τερματικό κρουαζιέρων, ωστόσο χρειάζεται κοινή προσπάθεια με τις Τοπικές Αρχές, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από την επίσκεψη τους.
 
Προς το σκοπό αυτό, συνέχισε, θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι καλύτερης σύνδεσης του λιμανιού με την πόλη, όπως τα πλωτά ταξί, η δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων, αλλά και καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες.
 
"Αυτή η περιοχή έχει όλα τα συστατικά που ψάχνουν οι ταξιδιώτες των κρουαζιέρων, μεγάλη κουλτούρα, πραγματική ιστορία, υπέροχα τοπία, μοναδική φιλοξενία", είπε ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol.
 
Σημείωσε ακόμη πως, στους σχεδιασμούς που γίνονται δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον το λιμάνι της Λεμεσού να χρησιμοποιείται και ως βάση από όπου θα ξεκινούν τα ταξίδια τους τα κρουαζιερόπλοια.
 
Σήμερα το απόγευμα οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφθούν την Πάφο, ενώ αύριο θα γνωρίσουν από κοντά το Τρόοδος και χωριά της Επαρχίας Λεμεσού. Την Παρασκευή θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία και την παλιά πόλη της.
 
Η όλη πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, το Δήμο Λεμεσού και το λιμάνι της Χάιφα, την οποίαν είχαν προηγουμένως επισκεφθεί τα στελέχη των εταιρειών διοργάνωσης κρουαζιέρων.
 
Στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν αναληφθεί για προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις καλωσορίσματος κρουαζιερόπλοιων στις νέες αίθουσες επιβατών, με την επόμενη να πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, κατά την άφιξη του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Queen Mary 2.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού