Συμμετοχή Invest Cyprus στο Επιχειρηματικό Φόρουμ της Κοινοπολιτείας

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) συμμετείχε με επιτυχία στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στις 16 -20 Απριλίου.. και Στη Σύνοδο  συμμετείχαν 53 ηγέτες των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Παρευρέθηκαν επίσης και μίλησαν αρχηγοί άλλων κρατών και υψηλά ιστάμενοι κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και ηγετικές προσωπικότητες από την διεθνή επαγγελματική κοινότητα.

Ο Invest Cyprus εκπροσωπήθηκε στο Φόρουμ από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Μιχάλη Π. Μιχαήλ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Κυριάκο Κόκκινο, καθώς και από τη Διεύθυνση και λειτουργούς του. Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο καθώς και τα μέλη της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Λονδίνο.

Προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσημη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας, το Επιχειρηματικό Φόρουμ αποτέλεσε μία πλατφόρμα παραγωγικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας. 

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού συμμετείχαν σε διάφορες συζητήσεις και πάνελ επί των πιο πάνω θεμάτων, ενημερώνοντας για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου και τον ρόλο που μπορεί να επιτελέσει στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ανάπτυξης στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας. 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του για προσέλκυση επενδυτών εν όψει Brexit, ο Οργανισμός διοργάνωσε με επιτυχία παράλληλες, στοχευμένες συναντήσεις καθώς και πρόγευμα εργασίας, με επενδυτές που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στην Κύπρο. Στο πρόγευμα συμμετείχαν επαγγελματίες από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, της τεχνολογίας κ.α., όπως Simmons & Simmons, Allen & Overy, PIMCO, Brookwood Capital, Goldman Sachsκαι άλλες. Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, καθώς και τα πλεονεκτήματα της χώρας ως εταιρικής έδρας για εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν τη βάση ή μέρος των δραστηριοτήτων τους σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, λόγω του Brexit . Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε επίσης από τους συμμετέχοντες να εκφράσουν τη δική τους άποψη σχετικά με τους λόγους που θα τους έπειθαν ευκολότερα να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος του συνόλου στοχευμένων ενεργειών που διοργανώνει ο Οργανισμός, στο πλαίσιο της εκστρατείας για αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από το Brexit, και εμπίπτουν στην ευρύτερη προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων και ενίσχυσης των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν συναντήσεις με δυνητικούς επενδυτές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στην Κύπρο καθώς και σειρά εκδηλώσεων στο Λονδίνο. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται επιχειρηματικό-επενδυτικό συνέδριο που πραγματοποιηθεί στα νέα γραφεία του διεθνούς πρακτορείου Bloomberg στην πρωτεύουσα του Η.Β., μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί και διαφημιστική εκστρατεία εντατικής προβολής της Κύπρου. 

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του Invest Cyprus στο Φόρουμ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μιχάλης Π. Μιχαήλ ανέφερε: «Οι εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό στερέωμα επιβάλλουν κοινές δράσεις που να βασίζονται στις αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου. Μέσα από αυτές, και στο πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας, επιτυγχάνονται κοινά οφέλη για τα κράτη-μέλη αλλά και για τον πλανήτη γενικότερα». 

Αναφερόμενος στις ευρύτερες δράσεις του Οργανισμού για αξιοποίηση των ευκαιριών εν όψει Brexit,  ο κ. Μιχαήλ ανέφερε:  «Στόχος της εκστρατείας είναι η μετάδοση του μηνύματος ότι η Κύπρος είναι εδώ και μπορεί να προσφέρει στους ξένους επενδυτές σημαντικά κίνητρα, ευκαιρίες και προοπτικές για ανάπτυξη και ευημερία». 


  
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά