Ν. Πηλείδου: Προτεραιότητα η γαλάζια ανάπτυξη

Ν. Πηλείδου: Προτεραιότητα η γαλάζια ανάπτυξη

Ν. Πηλείδου: Προτεραιότητα η γαλάζια ανάπτυξη

Το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον στην Κύπρο συμβάλλει στην ανάπτυξη της ναυτιλίας στην Κύπρο ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, υπογραμμίζοντας πως η Κύπρος κατέχει 11η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στην ΕΕ, ενώ το 20% ης διαχείρισης των πλοίων παγκοσμίως γίνεται στην Κύπρο.

RELATED ARTICLES


Μιλώντας ενώπιον του 8ου Nicosia Economic Congress, η κυρία Πηλείδου αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος και στάθηκε στα χαμηλά τέλη εγγραφής καθώς και διακρατικές συμφωνίες που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και άλλων χωρών.
 
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι μπορεί μεν να έχει μειωθεί ο αριθμός των πλοίων που είναι εγγεγραμμένα στο κυπριακό νηολόγιο, αλλά η συνολική χωρητικότητα των πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο έχει αυξηθεί και στα τέλη του 2017 έχει ξεπεράσει τα 23 εκατ. κόρους.
 
Αναφερόμενη στους στόχους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας η κ. Πηλείδου υπογράμμισε τη δημιουργία one stop shipping shop που θα παρέχει πλήρη στήριξη των επενδυτών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενδυνάμωση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες, η κυρία Πηλείδου υπογράμμισε τον σχεδιασμό και εφαρμογή ενιαίας πολιτικής για την ναυτιλία, αυτοματοποίηση των διαδικασιών στο Υφυπουργείο καθώς και την προώθηση της κυπριακής ναυτιλίας.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας